han Magazín

Táto FOTOGRAFIA nepotrebuje slová: UTEŠENÁ rozlúčka prezidentky s pápežom

Tomu sa povie zachytiť moment okamihu. Myslíme tým fotografiu slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá sa lúčila s pápežom Františkom.

Ilustračný obrázok k článku Táto FOTOGRAFIA nepotrebuje slová: UTEŠENÁ rozlúčka prezidentky s pápežom
6
Galéria

Snímok vznikol na bratislavskom letisku, no ak si myslíte, že sa títo dvaja už neuvidia, mýlite sa. Svätý Otec a prezidentka SR vystúpia v pondelok (13. 9.) na stretnutí v Prezidentskej záhrade s príhovormi. Podujatie sa uskutoční po oficiálnom uvítacom ceremoniáli. Zúčastní sa na ňom približne 500 pozvaných hostí zo všetkých sfér politického a spoločenského života.

„Svätý otec, pápež František, vitajte na Slovensku!“ uviedla Čaputová na Facebooku.

„Teším sa, že som na bratislavskom letisku M. R. Štefánika mohla privítať pápeža Františka v spoločnosti najvyšších ústavných činiteľov, ministra zahraničných vecí, slovenského veľvyslanca pri Vatikáne, vedúceho prezidentskej kancelárie, primátora Bratislavy, predstaviteľov cirkví a ďalších ľudí, na ktorých prítomnosti mi v tejto vzácnej chvíli obzvlášť záležalo,“ dodala hlava štátu.

Po súkromí slávnosť

Oficiálny uvítací ceremoniál sa uskutoční na prednom nádvorí Prezidentského paláca. Po súkromnom stretnutí Čaputovej s pápežom v Zlatom salóne pozdraví Svätý Otec aj členov najbližšej rodiny prezidentky, hovorí Strižinec. Napokon si osobne vymenia dary v Zelenom salóne paláca.

„Okrem najvyšších ústavných činiteľov, členov vlády SR, zástupcov NR SR a poslancov Európskeho parlamentu či bývalých prezidentov budú prítomní aj predstavitelia najvýznamnejších štátnych a verejných inštitúcií, predstavitelia akademickej a vedeckej obce, lekári, zdravotníci a záchranári, predstavitelia stavovských, náboženských a cirkevných organizácií, predstavitelia samosprávy a ozbrojených síl, predstavitelia kultúrnej obce a médií, športoví reprezentanti, predstavitelia politických strán, menšín, zástupcovia neziskových organizácií a členovia diplomatického zboru,“ priblížil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Čaputová s pápežom na letisku
6
Galéria

Svätý otec, pápež František, vitajte na Slovensku! 🇸🇰🇻🇦 Teším sa, že som na bratislavskom letisku M. R. Štefánika mohla...

Posted by Zuzana Čaputová on Sunday, September 12, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM