Taliansky gigant Ferrero ide vyrábať NOVÚ Nutellu: Ako bude chutiť jej nová verzia?
Krémová nátierka z lieskových orieškov a kakaa je známa po celom svete. Nutella čelí aj negatívnej popularite tým, že jednou z jej prísad je palmový olej, podľa kritikov nezdravý a jeho pestovanie vedie k odlesňovaniu dažďových pralesov.
Možno aj to je dôvod, prečo sa výrobca Nutelly chystá uviesť na trh jeho rastlinný variant. Talianska spoločnosť Ferrero zatiaľ neprezradila, akou prísadou v nátierke nahradí sušené mlieko. Podľa talianskych médií firma nový výrobok predstavila na veľtrhu na Sardínii, všimol si Denník N.
Novú verziu nátierky z lieskových orieškov by si zákazníci mali mať možnosť vyskúšať na jeseň. Predávať sa však zatiaľ bude len v Taliansku.
Ferrero opakovane čelí kritike, že do Nutelly, ktorá sa vyrába už 60 rokov, pridáva palmový olej. Kvôli pestovaniu palmy olejnej sa v mnohých krajinách rúbajú rozsiahle plochy dažďových pralesov, čo ohrozuje biodiverzitu. Nutella vyrábaná na rastlinnej báze bude podľa týždenníka Der Spiegel tiež obsahovať palmový olej.
Ilustračné foto