han Hokej

Žiadna NHL, ale Slovensko! Pozrite sa na tú NÁDHERU: Na futbalovom štadióne je ľad! FOTO

Namiesto trávniku ľad! Nie, nezačalo konečne mrznúť, to len v Bratislave sa hotuje k veľkému športovému sviatku! Hokej pod holým nebom!

Ilustračný obrázok k článku Žiadna NHL, ale Slovensko! Pozrite sa na tú NÁDHERU: Na futbalovom štadióne je ľad! FOTO
25
Galéria

V minulosti sa už hokej pod holým nebom na Slovensku konal, ale tentoraz to bude veľkolepá udalosť. Jedinečný sviatok hokeja pod hviezdami a odložená oslava 100-ročnice hokejového Slovana sa začne už v piatok.

Najprv starí páni

V rámci programu Kaufland Winter Games 2023 sa na Tehelnom poli v Bratislave predstavia aj legendy Slovana Bratislava a Sparta Praha. „Old boys“ Slovana nastúpia proti svojim odvekým rivalom z federálnych čias v nedeľu 15. januára o 14:00 hod. na klzisku pod holým nebom, ktoré vzniká na ploche Národného futbalového štadióna.

Vstupenky na tento zápas hviezd sú v predaji v sieti Ticketportal za naozaj ľudovú cenu, ktorá cestu na hokej na futbalovom štadióne otvára pre široké masy priaznivcov hokeja a hosťujúceho klubu HC Slovan Bratislava.

Súboje pod hviezdami

V piatok pred zápasom HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno približne o 17:00 hod. čaká divákov špeciálne vystúpenie Lukáša Adamca, víťaza Česko-Slovenskej SuperStar a súťaže „Tvoja tvár znie povedome“. Počas zápasu zaspieva ďalšia úspešná superstaristka Dominika Mirgová.

V sobotu sa pred zápasom HK Dukla Trenčín – HKM Zvolen v rovnakom čase na pódium postaví so svojou show raper Kali, v prestávke medzi tretinami vystúpi Martina Schindlerová.

No a v nedeľu pred zápasom HC Slovan Bratislava – HC Košice čaká divákov špeciálne vystúpenie bratislavskej skupiny HEX, ktorá okrem iného prvýkrát naživo zaspieva aj novú slovanistickú klubovú hymnu TU HRAJE SLOVAN. Pozvanie na Kaufland Winter Games 2023 prijal aj fenomenálny slovenský operný spevák Miroslav Dvorský, ktorý zaspieva hymnu pred zápasom Slovana s Košicami.

Nový rekord?

Nedeľný zápas Kaufland Winter Games, ktorý bude zároveň oslavou 100-ročnice hokejového Slovana, sa bude hrať pred historicky najväčšou diváckou kulisou na Slovensku. Na stretnutie s Košicami sa už teraz predalo viac lístkov, ako je kapacita nášho najväčšieho hokejového štadióna.

Ďalšie aktuálne témy

Retro dresy

„Snažili sme sa hľadať kompromis s klubmi, aby dresy odkazovali na históriu, ale boli na nich aj moderné prvky. Každý klub sa postavil k tejto výzve individuálne, takže verím, že sa fanúšikom budú dresy páčiť,“ vraví grafický dizajnér Rastislav Maršálek, ktorý navrhol dresy pre Kaufland Winter Games.

S dizajnom v športe má bohaté skúsenosti, veď 14 rokov pôsobil v Slovane Bratislava ako tvorca modernej identity klubu. Slovanisti nastúpia na zápas v retro drese, ktorý odkazuje na éru bratov Šťastných zo 70-tych rokov minulého storočia.

Dres HKM Zvolen takisto pripomenie fanúšikom éru spred desiatok rokov. Naopak, Brno sa rozhodlo pre modernejšiu podobu dresov, v ktorej hrá prím aktuálny názov tímu – Kometa.

Zápasy Kaufland Winter Games 2023 sa odohrajú na bratislavskom Tehelom poli od 13. do 15. januára. Postupne proti sebe nastúpia HC Oceláři Třinec s Kometou Brno (13. 1. o 18:30), Dukla Trenčín s HKM Zvolen (14. 1. o 18:30) a Slovan Bratislava s HC Košice (15. 1. o 18:30).

Aj v teple

Zároveň platia aj informácie zverejnené už skôr: použitá chladiaca technológia z Nemecka dokáže zabezpečiť kvalitný ľad až do teploty +15 stupňov Celzia.

Pre divákov pripomíname, že takmer všetky sedadlá na tribúnach Národného futbalového štadióna sú prekryté.

Výber správ, ktoré vás tiež ZAUJMÚ!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM