Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Tak to má byť! Dvaja chlapci našli batoh s PENIAZMI, mierili s ním rovno na políciu

Trinásťroční kamaráti nezaváhali a urobili správne rozhodnutie. Batoh našli v električke, majiteľa nikde.

Ilustračný obrázok k článku Tak to má byť! Dvaja chlapci našli batoh s PENIAZMI, mierili s ním rovno na políciu
Zdroj: Facebook.com/Městská policie hl. m. Prahy

Nezriedka počúvame, že dnešná mládež myslí iba na seba a má podlomené morálne hodnoty. Dvojica kamarátov z Prahy svojím činom toto presvedčenie vyvrátila.

Neváhali

„Rodičia na nich môžu byť pyšní. Nám ostatným nech sú príkladom,“ skonštatovala pražská mestská polícia, ktorá sa o príbeh podelila na Facebooku.

Dvaja trinásťroční chlapci, Bartoloměj a Jáchym, našli v pondelok (3. 4.) v električke batoh s viac ako desiatimi tisíckami českých korún (približne 427 eur). A zachovali sa presne tak, ako sa zachovať mali. Batoh odniesli na služobňu strážnikov v centre Prahy a odovzdali dozorcovi.

Nálezné

„Kým ho hliadka prevezie do úložne strát a nálezov, môže si ho majiteľ vyzdvihnúť na mestskej polícii na Opletalovej ulici,“ vyzývajú muži zákona.

Ako vysvetľujú policajti, podľa občianskeho zákonníka je nálezné desatina z ceny nálezu. Ak má ale vec hodnotu len pre toho, kto ju stratil, patrí nálezcovi nálezného podľa slušného uváženia. Ako je to s nálezným v prípade dvoch kamarátov, sa môžeme len domnievať. Každopádne sa rozhodli správne a môžu mať so seba dobrý pocit.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze. Ďalšie novinky z domova i zo sveta:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM