SVET O SLOVENSKU: Zostavili rebríček 9 NAJHORŠÍCH slovenských jedál, vážne je v ňom aj TOTO?!
Prestížny medzinárodný portál zostavil rebríček 9 najhoršie hodnotených slovenských jedál.
4. – 1.
4. Treska. Ide o tradičný slovenský šalát vyrobený z tresky, majonézy, cibule, mrkvy, octu, horčice a korenín. Recept na komerčnú verziu tresky vytvoril v roku 1954 šéfkuchár z Nového Mesta nad Váhom Július Boško.
3. Bryndzová nátierka. V rebríčku vystupuje pod názvom Liptauer, u nás sa používa termín bryndzová nátierka, ktorá obsahuje bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a maslo.
2. Medvedie labky. Medvedie labky sú tradičné slovenské koláčiky z múky, masla, vajec a vlašských orechov. Cesto sa dáva do foriem tak, aby výzorom pripomínali medvedie labky.
1. Kokosové ježe. Tento populárny koláč je okrem Slovenska populárny aj v Poľsku, v Maďarsku a prakticky na celom Balkáne. Kokosové ježe sa robia s piškótovým cestom, ktoré je máčané v čokoláde a posypané kokosom.
Na titulnej fotke: Kokosové ježe