SVET O SLOVENSKU: Zostavili rebríček 9 NAJHORŠÍCH slovenských jedál, vážne je v ňom aj TOTO?!
Prestížny medzinárodný portál zostavil rebríček 9 najhoršie hodnotených slovenských jedál.
Portál TasteAtlas sa predstavuje ako svetový atlas tradičných jedál, miestnych surovín a autentických reštaurácií, pričom si vybudoval veľkú popularitu. Zhromažďuje autentické recepty aj recenzie.
Prednedávnom zverejnil článok, v ktorom predstavil deväť najhoršie hodnotených slovenských jedál. Ktoré to sú? Pozrite si kompletný rebríček aj so skrátenými popismi, ktoré TasteAtlas poskytol k jednotlivým jedlám.
9. – 5.
9. Bratislavské rožky. Tradičné slovenské pečivo, ktoré má stáročnú tradíciu. Pripravuje sa v dvoch rôznych variantoch, v mesiačikovom tvare s makom alebo v tvare C s mletými vlašskými orechmi.
8. Spišské párky. Podľa tradičnej receptúry sa vyrábajú zo zmesi hovädzieho a bravčového mäsa, bravčovej kože a korenia, ako sladká a pálivá paprika. Prvýkrát boli vyrobené počas návštevy uhorskej šľachty na veľkom jarmoku na Spišskom hrade.
7. Strapačky s kapustou. Jednoduché jedlo, ktoré pozostáva z kombinácie tradičných halušiek a kyslej kapusty. Nemôžu chýbať chrumkavé kúsky slaniny.
6. Makovník. Ďalší tradičný koláč v rebríčku, kde sa maková plnka dáva medzi vrstvy cesta. Vyznačuje sa jedinečným vzhľadom, pričom cesto a maková plnka sa vinú okolo seba v špirále.
5. Demikát. Tradičná slovenská polievka pripravovaná z kombinácie cibule, cesnaku, masti, zemiakov, vývaru, kyslej smotany a bryndze.
Článok pokračuje na druhej strane.