MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V Rakúsku vyčíňa tajomný zlodej. Je to Slovák?

Rakúska polícia požiadala o pomoc slovenskú verejnosť s odhalením identity neznámeho lupiča s dievčaťom, ktorí vyčíňajú ako filmoví Bonnie a Clyde.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V Rakúsku vyčíňa tajomný zlodej. Je to Slovák?
15
Galéria

V Dolnom Rakúsku majú obchodníci poplach. Vyčíňa tam mladík, ktorý sa s nožom v ruke vyhráža pokladníkom a núti ich vydať mu peniaze.

Vo viacerých prípadoch už bol úspešný a zrejme mu pri tom asistuje aj jedna dievčina. Rakúski policajti predpokladajú, že by to mohol byť Slovák alebo Čech. Jedna vec je však zarážajúca.

Bonnie a Clyde?

Žiadosť rakúskej polície o pomoc pri pátraní po lupičoch zverejnila slovenská polícia na svojom Facebooku. Dvojicu zlodejov prirovnáva k slávnym filmovým postavám:

„Slovenskí Bonnie a Clyde? Rakúska polícia nás všetkých žiada o pomoc: Kto sú chlapec a dievča na fotografiách?“ Pýta sa policajný status a zverejňuje fotky páchateľov.

Lupič z fotografií má svoju osvedčenú zlodejskú taktiku. „Počká si, kým tesne pred zatvorením odídu z obchodu zákazníci a následne s nožom v ruke núti pokladníkov k vydaniu hotovosti,“ približujú policajti.

Dodávajú, že ich rakúski kolegovia vedia o troch dokonaných lúpežiach a jednej neúspešnej. Objavili sa aj informácie o ďalších siedmich prepadoch v Rakúsku a jednom v Záhrebe.

„Podľa svedkov môže ísť o Slováka alebo Čecha,“ uvádzajú policajti. Zároveň pátrajú po dievčati, ktoré sa vyskytlo na mieste činu a zrejme s lupičom spolupracuje.

Aj toto je vizitka Slovenska

Kde majú rúška?

Polícia zverejnila aj opis páchateľa: Má 20 – 30 rokov, výšku 170 – 175 cm, štíhlej postavy, svetlá pokožka a výrazné akné na tvári. Spoznať ho je možné aj podľa tetovania alebo zranenia na ľavej ruke medzi palcom a ukazovákom.

Lúpežník má zároveň zvyk zbavovať sa po čine svojho oblečenia v blízkosti obchodu, ktorý práve vylúpil. Na zverejnených fotkách sú odhodené nohavice, bunda aj tenisky.

Jedna vec je však na celom prípade zarážajúca. Zo zverejnených fotiek je vidieť, že chalan ani dievča nemajú na tvárach rúška.

V obchodoch je pritom prekrytie úst a nosa povinné. Je to prekvapivé správanie, ktoré si všímajú aj ľudia komentujúci policajný status. Keby mali rúška, oveľa lepšie by sa mohli zamaskovať a sťažiť tak ich odhalenie. Zdá sa, že títo lupiči sú buď veľmi hlúpi, alebo neuveriteľne sebavedomí.

Zahraničie si nás všíma

V Rakúsku vyčíňa tajomný zlodej
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM