Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V Kolumbii dolapili mladého Slováka, ktorého hľadala celá Európa

V Kolumbii sa oficiálne zdržiaval ako turista. Tamojšia polícia sa rozhodla zakročiť, keďže mala podozrenie, že sa chystá opustiť krajinu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V Kolumbii dolapili mladého Slováka, ktorého hľadala celá Európa
Zdroj: pixabay.com

Údajného priekupníka s drogami zo Slovenska Michala P. zatkla kolumbijská polícia uplynulú nedeľu v meste Cartagena. Ako upozorňuje denník El Colombiano, v Európe po tomto 28-ročnom mužovi pátrali v štyroch krajinách, na muške ho mal aj Interpol a išlo o jedného z najhľadanejších ľudí na starom kontinente. Informuje o tom TASR.

Pátral po ňom Interpol

Podľa Metropolitnej polície z Cartageny podozrivého Slováka dolapili v bytovom dome v štvrti Manga na základe zatykača vydaného Interpolom. V Cartagene sa oficiálne zdržiaval ako turista. Kolumbijská polícia sa rozhodla zakročiť, keďže mala podozrenie, že sa chystá opustiť krajinu.

Cartagenské noviny El Universal napísali, že zásah naplánovali v Bogote a na základe súdneho príkazu ho v Cartagene vykonala jednotka kolumbijského Riaditeľstva kriminálneho vyšetrovania a Interpolu.

Veľký drogový kartel

Ako uvádza denník El Tiempo, v Európe tohto muža hľadali od septembra 2022 v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou. Fungoval údajne v rámci 50-členného kartelu pôsobiaceho v oblasti Bratislavy, Žiliny a Českej republiky. Zodpovedal vraj za dovoz a predaj zakázaných látok, ako napríklad metamfetamínu.

Podľa informácií televízie JOJ, ktorá na zatknutie Slováka v Kolumbii upozornila, ho na Slovensku vyšetrovali v rámci prípadu Parketár.

Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR už pripravuje v zrýchlenom režime žiadosť a materiály k vydaniu obvineného na Slovensko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM