rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Slovenka s partnerkou precestovali všetky štáty sveta. Vzťah museli tajiť!

Precestovali spoločne celý svet, ale v niektorých štátoch si museli dávať pozor, aby nikto neodhalil ich tajomstvo!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Slovenka s partnerkou precestovali všetky štáty sveta. Vzťah museli tajiť!
Zdroj: Instagram / Very Hungry Nomads

Austrálčanka Rachel Davey a Slovenka Martina Šebová si minulý mesiac splnili dlhoročný sen: cestovať do všetkých 195 štátov na svete.

Videli svet

Pre mnohých zvonka boli iba kamarátky, no v skutočnosti už pätnásť rokov tvoria pár,“ informuje austrálsky SBS News.

Zoznámili sa na ceste po Európe. Rachel bola kuchárkou pre skupinu austrálskych turistov, Martina robila sprievodkyňu. Keď sa spoločne rozhodli osobne spoznať každý štát oficiálne uznaný OSN, mali už za sebou návštevu sto krajín.

Priatelia sa nás často pýtali, či niekto navštívil každý jeden štát na svete, a tak sme začali pátrať,“ spomína Rachel. Zistili, že niečo také sa podarilo iba dvom stovkám (dnes trom stovkám) ľudí, z toho iba desatina boli ženy.

Hrozilo im väzenie

Takmer v sedemdesiatich štátoch je milostný vzťah dvoch osôb rovnakého pohlavia trestným činom. Rachel a Martina si preto museli dávať pozor a neprezradiť sa, že sú v skutočnosti pár.

Bolo to náročné a niekedy nebezpečné. „V krajinách, v ktorých je zakázaný alkohol, si vyberiete, že nebudete piť, v krajinách, ktoré sú konzervatívnejšie, chodíte viac zahalené,“ hovorí Martina. Ale to, kým ste, sa podľa nej tak ľahko nedá zmeniť.

Posledným 195. štátom v poradí, ktorý v novembri navštívili, bola Samoa. Medzi ich najobľúbenejšie krajiny však patrilo Gruzínsko, Etiópia, Thajsko, Taliansko a Mexiko.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM