Monika Hanigovská Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Pomýlil si pápež krajinu? Vatikánska televízia prekvapila divákov

Zablúdil azda k nám? Jeho najbližší spravodajský portál sa postaral o rozruch.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Pomýlil si pápež krajinu? Vatikánska televízia prekvapila divákov
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Počas niekoľkých dní sme si uchmatli pozornosť svetových médií. Sledovali každý krok pápeža Františka a spolu s ním opisovali v článkoch a videách Slovensko napríklad aj ako krajinu v srdci Európy.

Veľké faux pas si však narobil jeho mediálny dom, ktorý by mal byť najviac informovaný o všetkom, čo sa deje na jeho cestách. To si ako prvé všimli noviny.sk.

Spravodajský informačný portál chcel veriacim ukázať zostrih návštevy ich najvyššieho predstaviteľa. No zámer akosi nevyšiel. Vatican News je pritom informačný web Svätej stolice a len na YouTube má 617-tisíc odberateľov.

Nebol na Slovensku?

Zostrih na youtubovom kanáli síce ukazoval, ako ho víta osobne prezidentka Zuzana Čaputová v Prezidentskom paláci a ďalej ho uvádza do Zlatého salóna.

Taktiež aj jeho stretnutie s biskupmi, kňazmi a ďalšími v Katedrále sv. Martina a jeho následné kroky v centre Misionárok lásky. No podľa vatikánskej televízie sa jeho cesta neudiala na Slovensku. Kde teda?

„13. septembra 2021 Apoštolská cesta pápeža Františka v Slovinsku,“ ohlasuje titulok a ďalej video opisuje ako „exkluzívne“.

Tento popisok neskôr opravili.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM