rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Polícia zadržala Holanďana, ktorý na Slovensku upálil priateľku!

Holandského kapitána lode Gerrita Jana Kramera, ktorý je obžalovaný z brutálnej vraždy Slovensky Simony, zatkli cez víkend.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Polícia zadržala Holanďana, ktorý na Slovensku upálil priateľku!
Zdroj: Landelijke Eenheid

Holandská polícia cez víkend zadržala muža, ktorý je na Slovensku hľadaný pre vraždu. „Odhalili ho pri kontrole vnútrozemského plavidla neďaleko Hansweertu,“ informujú holandské médiá.

Podľa policajných zdrojov bol 43-ročný Holanďan na Slovensku odsúdený na dvadsať rokov väzenia. „Muž je teraz zadržaný v Middelburgu a čaká na vydanie na Slovensko,“ uvádza sa v správe.

Totožnosť muža, ani dôvod, pre ktorý bol na Slovensku súdený, holandská strana nezverejnila. Slovenská polícia však potvrdila, že ide o lodného kapitána Gerrita Jana Kramera, ktorý v roku 2014 zabil svoju mladú slovenskú priateľku.

Horor v Bratislave

Od brutálnej vraždy mladej Simony v centre Bratislavy prešlo deväť rokov. Jediným obvineným bol Holanďan, ktorý ju v byte zbil, polial horľavinou a zapálil.

Rozsudok okresného súdu padol už v roku 2016, no pre procesné chyby krajský súd neskôr 22-ročný trest zrušil a vrátil na nové konanie.

Spis má v rukách už tretí sudca. Posledné pojednávanie sa v neprítomnosti obžalovaného konalo vlani v októbri. „Súd zváži ďalší procesný postup, prípadne opatrenia na zabezpečenie účasti obžalovaného na hlavnom pojednávaní,“ povedal vtedy hovorca súdu.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM