rbt Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Krajina sa nevie spamätať z brutálneho útoku na 11-ročné dievča

Slovenskom stále otriasa kauza šikany dievčaťa z Miloslavova, informujú české médiá. Školáčka podľa rodiny nechce chodiť do školy, a dokonca ani von!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Krajina sa nevie spamätať z brutálneho útoku na 11-ročné dievča
Zdroj: reprofoto TV Markíza

Surový útok sa odohral začiatkom januára v opustenom areáli družstva v Miloslavove, pripomína portál TN.CZ. Pre obeť sa nočná mora podľa jej matky stále neskončila: „Fyzicky je to lepšie. Psychicky tam stále niečo zostáva. Nechce chodiť von, do školy už vôbec nie.“

Vyhrážky deťom

Hlavní útočníci ani ich rodičia sa k prípadu nevyjadrili a dodnes sa neospravedlnili. „Nikto k nám neprišiel,“ dodala matka.

Podľa experta konanie aktérov, ktorí si útok ešte aj nahrávali, nebolo vôbec normálne. „Je to dobrý dôvod na psychologické aj psychiatrické vyšetrenie,“ vysvetlil odborník na sociálnu prácu Tibor Roman.

Svedkyňa tvrdí, že jedna útočníčka sa mala prítomným deťom vyhrážať matkou, ktorá pracuje na polícii. Bratislavskí policajti sa prípadom intenzívne zaoberajú. Vyšetrujú ho ako lúpež, ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Žiadne obvinenie zatiaľ nepadlo.

Kritika polície

Ani polícia sa kritike nevyhla. Podľa niektorých hlasov pri vyšetrovaní pochybila, informuje český denník Blesk.

Podľa kritikov mali pochybiť policajti z okresného riaditeľstva v Senci, ktorí sa prípadu venovali na začiatku. Ich úlohou bolo vykonať na mieste činu takzvané neodkladné úkony. Aj kvôli podozreniu z chybného postupu sa v utorok zišli poslanci parlamentu na mimoriadnom výbore.

Matka obete útoku napríklad tvrdí, že policajti urobili prvé fotografie napadnutého dievčaťa až päť dní po útoku, keď sa do prípadu vložilo krajské riaditeľstvo policajného zboru. Nie je jasné ani to, či policajti zaistili daktyloskopické stopy. Podľa svedkov dokonca tínedžerom na mieste nedali ani fúkať, aby zistili prítomnosť alkoholu.

Neprehliadnite...

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM