Monika Hanigovská Magazín

Superstaristka Berkyová založila kresťanské spoločenstvo: Slúžim najväčšiemu bosovi!

Najprv sa vytratila a teraz sa ukazuje na Slovensku, kde ohlasuje Božie slovo. Život niekdajšej víťazky hudobnej súťaže sa úplne zmenil.

Ilustračný obrázok k článku Superstaristka Berkyová založila kresťanské spoločenstvo: Slúžim najväčšiemu bosovi!
Zdroj: instagram.com/telerano , instagram.com/milost.liptovsky_mikulas

Vierka Berkyová ohromila pred niekoľkými rokmi v SuperStar porotu a divákov natoľko, že sa stala absolútnou víťazkou talentovej súťaže.

Rýchly štart

Niekdajšie 16-ročné dievča s výrazným hlasom malo sľubne naštartovanú kariéru, no po súťaži sa veľmi rýchlo stiahlo z verejnosti. Rodáčka z Lučenca odišla do írskeho Belfastu, kde si našla prácu a založila rodinu.

Bývalá superstaristka najnovšie prekvapila! Vrátila sa k spevu, ale venuje sa výlučne náboženskej tematike.

Založila kresťanské spoločenstvo, káže evanjelium a spieva chvály. A verejne hlása, že zažila prítomnosť diabla!

Misionárka Berkyová

Vierka Berkyová – Olahová vystúpila v kresťanskej talkshow vysielanej na YouTube, kde sa rozhovorila spolu s manželom o ich novom poslaní aj o veciach, ktoré sú medzi nebom a zemou.

„Naša služba je zatiaľ pre Slovákov a Čechov v Severnom Írsku, pretože je tam veľa ľudí, ktorí odišli za prácou a mnohí sú tam už dlhodobo. Obracajú sa k Bohu, počujú jeho slovo… krstíme ich. Je to naozaj krásna služba,“ vyznal sa Mário, manžel niekdajšej speváckej hviezdy.

„Slúžim najväčšiemu bosovi a tým je pán Ježiš Kristus. To je môj šéf. V prvom rade mu spievam chvály, chodíme do rôznych miest a potom kážeme evanjelium, a založili sme misijnú skupinu,“ povedala s hrdosťou Berkyová.

Démonická choroba?

Podľa vlastných slov je za ich premenou istá osobná skúsenosť, ktorá zasiahla jej manžela: „Prišli na mňa astmatické záchvaty, ale až takého druhu, že sa diali až 10-krát denne… teraz už viem, že to bolo niečo démonické,“ vyznal sa Mário, zatiaľ čo speváčka na jeho slová reagovala súhlasným prikyvovaním.

Počas tohto obdobia neraz volali záchranku, navštívil praktického lekára, ale pacient dostal ráznu odpoveď: „Zmierte sa s vašou chorobou, je nevyliečiteľná! Nevieme vám nijako pomôcť,“ mali mu odkázať špecialisti, zatiaľ čo chorý otec rodiny si myslel, že už navždy odchádza na druhý breh.

V menej Ježiša, astma a démoni, vypadnite!

Jeho žena sa však obrátila k najvyššiemu: „Vďaka tomu som spoznala živého Boha. Vedela som, že meno Ježiš má moc, tak som povedala: V mene pána Ježiša Krista, kašeľ odíď z neho preč! V menej Ježiša, astma, vypadni!“ No jeho stav sa nezlepšoval a preto poprosila Boha, aby jej povedal, čo robí zle.

„Vedela som, že diabol je zdrojom toho zla a problémov! Biblia píše, že je pod našimi nohami: Šliapem po tebe, my ti nepatríme!“ zakričala Berkyová – Olahová v štúdiu. Opísala, ako otvorila dvere a povedala: „V mene pána Ježiša Krista, zober si svojich démonov a vypadni z toho domu, môjho manželstva a rodiny!“

Zázrak v televízii

Víťazka tretej série SuperStar opísala, že Boh sa jej na druhý deň „zjavil“ a vyzradil jej, prečo sa nestal zázrak a čo robí nesprávne. Prehovoril na ňu prostredníctvom kresťanského kanálu v televízii, kde kazateľka hovorila o odpustení: „A vtedy na mňa prišiel silný boží dotyk. Začala som plakať a hovoriť, že živý Boh sa mi prihovoril.“ Na ďalší deň Mário Olah údajne vyzdravel.

„S manželkou sme sa dohodli, že využijeme ten talent, čo má, na slávu Božiu, budeme mu slúžiť do konca života,“ prezradil Oláh.

Vďaka kresťanstvu je rozlietaná

V poslednom období sa začala Berkyová ukazovať na Slovensku. „Dnes spievam na festivale, pred troma týždňami som tu bola na kresťanskej konferencii. Veľa som toho odmietla, lebo v Severnom Írsku mám veľa práce. Sme zúčastnení aj na evanjelizácii, teraz na tri mesiace ideme do Anglicka,“ povedala speváčka pre portál Plus 7 dní.

„Len slúžim Bohu, lebo som v neho uverila, som evanjelistka,“ dodala a ako pripomína Plus 7 dní, na otázku, či ju živí aj civilné povolanie, odmietla odpovedať.

Dvojnásobná mama sa najnovšie ukázala v Bratislave v rámci kresťanskej udalosti.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM