han Zo Slovenska

Sulík vyvolal na Slovensku ZMÄTOK: Rúško si v miestnostiach nedávajte DOLE!

Ako to teda je s rúškami? Povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty aktuálne platí pre interiéry na celom území Slovenska bez ohľadu na farbu okresu.

Ilustračný obrázok k článku Sulík vyvolal na Slovensku ZMÄTOK: Rúško si v miestnostiach nedávajte DOLE!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Vzťahuje sa teda aj na zelené okresy. Pripomenula to hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

Hovorkyňa reagovala na margo toho, čo spravil minister hospodárstva Richard Sulík na dnešnej tlačovej konferencii. Na jej začiatku si dal dole rúško a argumentoval tým, že už nie je prekrytie horných dýchacích ciest v interiéri v Bratislavskom okrese povinné.

„V oranžových, žltých a zelených okresoch je možné v interiéri namiesto respirátora použiť rúško, šatku alebo šál,“ dodala hovorkyňa.

Vyplýva to z vyhlášky ÚVZ SR, upravujúcej povinnosť prekrytia dýchacích ciest v interiéri a exteriéri. Aktuálne a kompletné znenie vyhlášky je dostupné na tejto webovej stránke.

„Podľa platného COVID automatu je rúško povinné aj v najlepších zelených okresoch. Navyše, Sulík mal tlačovú konferenciu v Bratislave, ktorá je tento týždeň v žltej farbe,“ pripomína portál tvnoviny.sk.

Ilustračné FOTO

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM