Aktualizované KAW Krimi

Streľba pri gay klube v Bratislave: Milenecká dráma alebo nenávisť k sexuálnej menšine?

Na Zámockej ulici v hlavnom meste sa dnes po 19. hodine strieľalo. Na mieste sú dvaja mŕtvi, mladá žena je v nemocnici v rukách lekárov.

Ilustračný obrázok k článku Streľba pri gay klube v Bratislave: Milenecká dráma alebo nenávisť k sexuálnej menšine?
26
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V centre Bratislavy strelec chladnokrvne popravil dvoch mužov. Strašná udalosť sa stala okolo 19.00 hod. večer na Zámockej ulici. Polícia okamžite uzavrela okolie.

Chladnokrvný strelec

Neďaleko nočného gej klubu Tepláreň zostali na zemi dvaja mŕtvi. Jednou z obetí má byť čašník, uviedol to portál Pluska.sk.

Podľa svedka hrôzy mal strelec čakať na svoje obete zhruba pol hodiny skrytý za rohom. Vraj na ne potom vystrieľal dva zásobníky,“ uvádza Pluska.sk.

Viac verzií

Všade naokolo sa aktuálne pohybuje polícia. Počuť aj policajný vrtuľník. Tragickú streľbu v centre Bratislavy vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA). Na miesto tragédie dorazil aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Strelec má údajne 18 až 25 rokov, oblečenú mal čiernu bundu, biele tenisky a modré rifle.

Podľa Pluska.sk mala byť údajným motívom strašného činu milenecká hádka. Neskôr túto informáciu ďalší svedok poprel, uviedol však, že obete boli veľmi dobrí kamaráti.

Denník N zas uvádza, že polícia pracuje s verziou, že páchateľ obete poznal, ale aj s verziou, že išlo o nenávisť k sexuálnej menšine. Denníku N to potvrdili dva na sebe nezávislé zdroje. Terčom útoku boli návštevníci LGBTI baru Tepláreň.

Polícia prehľadáva mesto

Polícia nepredpokladá, že sa páchateľ vyskytuje ešte v Starom Meste,“ informovala starostka Zuzana Aufrichtová, ktorá streľbu odsúdila.

Muži zákona sa však okolo 22.00 hod. pohybovali po nábreží v okolí Mosta SNP zo strany Starého Mesta. Muža hľadá pri Dunaji riečna polícia, hasiči, príslušníci NAKA v nepriestrelných vestách a vrtuľník.

Rodinám, priateľom a blízkym vyjadril úprimnú sústrasť aj primátor Bratislavy Matúš Vallo. „Myslím aj na LGBTI+ komunitu, ktorou tento čin otriasol. Aj keď povaha útoku nie je potvrdená, nešťastie sa udialo v podniku, v ktorom sa cítili prijatí a v bezpečí,“ uviedol.

Polícia na sociálnej sieti pred polnocou informovala, že intenzívne pracuje na objasnení streľby.

Zároveň sa verejnosti poďakovala za všetky informácie, ktoré dostáva na čísle 158. „Žiadame verejnosť o minimalizovanie šírenia nepotvrdených informácií na sociálnych sieťach,“ skonštatovala.

Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM