Aktualizované Rastislav Búgel Krimi

STREĽBA po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej! POSTRELILI premiéra Roberta Fica

Mimoriadna správa. Po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej sa strieľalo.

Ilustračný obrázok k článku STREĽBA po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej! POSTRELILI premiéra Roberta Fica
7
Galéria

„Po stredajšom (15. 5.) rokovaní vlády v Handlovej sa strieľalo,“ informuje portál spravy.rtvs.sk.

Portál Denník N informoval, že na mieste postrelili premiéra Roberta Fica!

Padlo niekoľko výstrelov

Výstrely mali padnúť v momente, keď premiér išiel medzi ľudí z domu kultúry, v ktorom zasadala vláda.

„Podľa svedkov, ktorí boli na mieste, Fico prišiel k ľuďom, ktorí ho vítali a vtedy padlo niekoľko výstrelov. Fico potom padol na zem,“ píše server.

Podľa informácií portálu Topky.sk padli na mieste štyri výstrely.

Pluska.sk informovala, že stav premiéra má byť veľmi vážny. Fica vrtuľníkom previezli do nemocnice. „Ide o priestrel brucha a ruky. Je aktuálne mimo ohrozenia života. Idú ho operovať,“ cituje server „dobre informovaný zdroj“.

Zadržali údajného útočníka

Správu o postrelení premiéra v pléne parlamentu potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) a prerušil rokovanie aktuálnej schôdze na neurčito.

Podľa Denníka N polícia spacifikovala a zadržala údajného útočníka. Okolie je opáskované a kultúrny dom evakuovali.

„Hovorca ministerstva vnútra Martin Neumann pre TV Markíza potvrdil, že išlo o atentát,“ uvádzajú tvnoviny.sk s tým, že podľa jednej svedkyne mal premiér krvavé zranenia na hrudi a hlave.

„Krátko po 14:30 sme na tiesňovú linku informáciu o postrelenom mužovi v Handlovej. Jeho identitu potvrdiť nevieme. Zásah stále prebieha,“ uviedlo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.

Politici sú zhrození

„Som zhrozená z toho, čo sa stalo v Handlovej. Dúfam, že Robert Fico bude v poriadku,“ napísala na sociálnej sieti ministerka hospodárstva Denisa Saková.

„Ostro odsudzujem dnešný brutálny a bezohľadný útok na premiéra Roberta Fica. Som šokovaná. Robertovi Ficovi želám v tejto kritickej chvíli veľa síl, aby sa z útoku zotavil,“ vyhlásila prezidentka Zuzana Čaputová.

Podpredseda parlamentu a líder koaličnej SNS Andrej Danko vyjadril podporu strane Smer-SD aj premiérovi Robertovi Ficovi, ktorého v stredu postrelili. Danko verí, že okolnosti sa vyšetria. Je podľa neho zrejmé, že ide o výsledok spoločenského konfliktu.

„Stále sa mi nechce veriť tomu, že by v spoločnosti bol niekto ochotný prekročiť takéto hranice. Pre mňa je zrejmé, že je to výsledok spoločenského konfliktu, a to musí skončiť,“ vyhlásil Danko. Želá Ficovi, aby túto situáciu zvládol. V mene SNS odsúdil grobianstvo v spoločnosti, ktoré podľa neho muselo vyeskalovať do takejto situácie.

Útok na premiéra je útokom na slovenskú štátnosť a suverenitu. Vyhlásil to líder KDH Milan Majerský na sociálnej sieti. Hnutie útok odsúdilo a poprialo predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) skoré uzdravenie.

„Sme zhrození z útoku na premiéra Slovenskej republiky. Takéto konanie v civilizovanej spoločnosti nemôžeme tolerovať voči nikomu. Musíme sa všetci zjednotiť proti akýmkoľvek prejavom násilia,“ uviedol Majerský. Aktuálne je podľa neho potrebné urobiť všetko pre upokojenie spoločnosti. „Agresivitu, násilie a útoky na politikov, ako i iných verejných činiteľov, jasne odsudzujeme,“ do­dal.

Podpredseda parlamentu a predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka je šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po rokovaní vlády v Handlovej.

„Akékoľvek násilie jednoznačne a ostro odsudzujeme. Veríme, že premiér Fico bude v poriadku a že tento hrozný čin bude čo najskôr objasnený,“ zdôraznil Šimečka.

„Róbert Fico je môj dlhoročný politický súper. To je politika. Ako človeku mu však prajem skoré uzdravenie a hlboko odsudzujem akékoľvek násilie. Päsťami a strelami v politike nič nevyriešime. PROSÍM, buďme ľudia,“ uviedol na sociálnej sieti Igor Matovič.

„Správa o postrelení slovenského premiéra Roberta Fica je šokujúca. Prajem pánovi premiérovi, nech je čo najskôr v poriadku. Násilie nesmieme tolerovať, nemôže mať v spoločnosti miesto,“ napísala na sociálnej sieti X český premiér Petr Fiala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Robert Fico na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej
7
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM