Rastislav Búgel Regióny

STRAŠNÉ, čo prežila rodina: PORUCHA chladiaceho boxu! Telo mamy už na pohrebe vidieť nemohli

V nemocnici sa pokazil chladiaci box. Pohrebná služba rodine oznámila, že telo ich mamy už nie je v stave, aby mohlo byť vystavené na pohrebe.

Ilustračný obrázok k článku STRAŠNÉ, čo prežila rodina: PORUCHA chladiaceho boxu! Telo mamy už na pohrebe vidieť nemohli
Zdroj: Pexels.com

Vo štvrtok 22. augusta prišla Zuzana o svoju milovanú mamu. Ako smútiaca dcéra napísala na sociálnej sieti, jej mama zomrela na operačnej sále v Univerzitnej nemocnici v Martine (UNM).

Neuveriteľný šok

Žena uvádza, že nemocnica vraj nemala pripravené „prepúšťacie papiere“ a prevoz tela tak mal byť možný až v pondelok.

„V pondelok (26.08.2024) ráno pohrebná služba obdržala telefonát z UNM, aby si urýchlene prišli po telo, keďže zistili, že majú poruchu na chladiacich boxoch,“ píše Zuzana. Potom prišiel šok.

„Po prevzatí tela nás kontaktovala pohrebná služba s tým, že telo nie je v stave, aby mohlo byť na pohrebe vystavené verejnosti,“ opisuje dcéra nebohej ženy.

Bolo tiel viac?

„Hneď v ten deň sme písali email riaditeľovi UNM so žiadosťou o vysvetlenie, čo sa stalo. Keďže do dnešného dňa nás nik z UNM nekontaktoval, rozhodli sme sa pre osobnú návštevu UNM. Na všetky naše otázky sme dostali odpoveď: "Nevieme, zisťujeme,“ vysvetlila pred niekoľkými dňami Zuzana, ktorá dodala: „Podľa informácii čo máme, sa jedná o viacero tiel, ktoré boli znehodnotené. Dúfame, že zdieľaním tohto statusu sa nám podarí skontaktovať s ďalšími poškodenými rodinami.“

Poruchu priznali

Server regiony.sk preto kontaktoval vedenie nemocnice v Martine. Tá v stanovisku potvrdila poruchu na chladiacom boxe. „Telo zosnulej bolo pripravené na prevzatie pohrebnou službou nasledujúci deň po úmrtí, t. j. v piatok 23.08.2024. Poh­rebná služba ho vyzdvihla až po víkende, počas ktorého došlo k technickej poruche chladiaceho boxu,“ uviedla pre server Katarína Kapustová, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Martine.

Nemocnicu vzniknutá situácia mrzí. "Vzhľadom na nedostatočné chladenie sa posmrtné zmeny na tele zosnulej rozvinuli rýchlejšie. Vzniknutá situácia nás úprimne mrzí a prijali sme opatrenia, aby sa neopakovala,“ dodala Katarína Kapustová.

Hovoria o jedinom prípade

Hovorkyňa nemocnice reagovala aj na tvrdenie, podľa ktorého malo byť takýmto spôsobom poškodených viacero tiel. Vraví, že táto informácia sa nezakladá na pravde. „Išlo o prvý a jediný takýto prípad v našej nemocnici, nijakí ďalší pozostalí nás v tejto súvislosti nekontaktovali,“ uzavrela.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM