Rastislav Búgel Cestovanie

Správy, ktoré NEPOTEŠIA: Chorváti ZVÝŠILI ceny na diaľniciach! O koľko si PRIPLATÍTE?

Je tu júl a teda obdobie, kedy tisíce Slovákov vyrážajú na dovolenku. Obrovské množstvo z nich si vyberá za svoju destináciu Chorvátsko. A práve ich najnovšie správy nepotešia.

Ilustračný obrázok k článku Správy, ktoré NEPOTEŠIA: Chorváti ZVÝŠILI ceny na diaľniciach! O koľko si PRIPLATÍTE?
Zdroj: TASR

So začiatkom letnej dovolenkovej sezóny Chorváti opäť zdražili ceny mýta. Vyššie sumy musíte zaplatiť od 1. júla do 30. septembra.

Príplatok 10 percent

„Na začiatku dovolenkovej sezóny sa v Chorvátsku od 1. júla 2024 zvýšili poplatky za cestovanie diaľnicami o 10 percent. Takzvané sezónne ceny mýta platia do konca septembra,“ píše topspeed.sk.

Vyššie ceny neplatia pre autobusy a nákladné autá.

Koľko musíte zaplatiť?

Portál priniesol aj niekoľko príkladov na obľúbených trasách dovolenkárov. „Cestovanie autom na trase Záhreb – Rijeka teraz stojí 10,10 eura namiesto doterajších 9,20 eura. Mýtne poplatky na trase Záhreb – Zadar sa zvýšili zo 16 eur na 17,60 eura. A cesta zo Záhrebu do Splitu teraz stojí 26,40 eura namiesto 24 eur,“ uvádza.

Nejde však o žiadnu novinku. Sezónne ceny mýta v Chorvátsku platia od roku 2017. Po vypuknutí koronakrízy ich však v krajine neuplatňovali.

Navyše, keďže Chorváti vyberajú mýto a v krajine nemajú diaľničné známky, nemuseli tak po vzore ostatných krajín zaviesť ani jednodňovú diaľničnú známku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM