ELA Zo zahraničia

ŠOKUJÚCE odhalenie ruských novinárov: Do Kremľa chodí tajne onkológ, Putina zožiera RAKOVINA!

Ruskí opoziční novinári prišli s dôkazom, o ktorom sa už dlho špekuluje: Vladimir Putin trpí zákernou chorobou.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCE odhalenie ruských novinárov: Do Kremľa chodí tajne onkológ, Putina zožiera RAKOVINA!
Zdroj: TASR/AP

O zdravotnom stave Vladimira Putina sa už dlhšie vedú rôzne špekulácie. A to nielen v zahraničných, ale aj v ruských médiách. Spočiatku sa skloňovala Parkinsonova choroba, keďže na viacerých záberoch mal ruský prezident evidentný problém s trasením ruky či celkovou motorikou.

Najnovšie dokumenty ruských opozičných novinárov prišli s tvrdením, že šéf Kremľa trpí rakovinou štítnej žľazy a zákerná choroba mu napadla aj uši a nosohltan.

Z dokumentov, ktoré sa k novinárom dostali, vyplýva, že Putina v Kremli za prísneho utajenia navštevuje onkológ a lekári ho sprevádzajú aj na zahraničných cestách.

Ťažko chorý

Putin je ťažko chorý a práve tento fakt potvrdzujú zmluvy medzi moskovskou Ústrednou klinickou nemocnicou, považovanou za najlepšiu v krajine, a Kremľom. Informovala o nich opozičná televízia Nastojaščeja Vremja, ktorá sídli v Prahe.

Ruský prezident je podľa nich už prinajmenšom od roku 2020 pod nepretržitým dohľadom elitného onkológa, na zahraničné cesty ho dokonca pre istotu sprevádza tím šiestich až ôsmich lekárov. Trpieť má rakovinou štítnej žľazy, uší a nosohltana.

Spomínané dokumenty novinári získali už v druhej polovici minulého roka. Po dôkladnej analýze zverejnili závery až tento týždeň. A ukázalo sa, že niečo na tom bude. Putinovi úradníci ich nechali okamžite z internetu zmazať a stránka, kde boli pôvodne nájdené, je už nedostupná.

Všade s lekármi?

„Pokyn na zmazanie pravdepodobne prišiel v septembri 2022, keď v Kremli zistili, že sa opozičné médiá o zmluvy zaujímajú,“ píše Ukrajinská Pravda.

Putina majú lekári sprevádzať nielen v v Kremli, medzi dokumentmi boli aj zmluvy na ubytovanie lekárov v motoreste Valdaj pri Putinovom sídle v Novgorodskej oblasti a tiež v sanatóriu v Soči.

Všetko prebiehalo a zrejme stále prebieha v režime prísneho utajenia. Moskva sa k tomu zatiaľ nevyjadrila.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM