Jakub Forgács Krimi

ŠOKUJÚCA rodinná dráma: Otca po ÚTOKU na matku spacifikovali neplnoletí synovia

Opitý muž po príchode domov začal manželke aj deťom vulgárne nadávať. Tým to však neskončilo.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCA rodinná dráma: Otca po ÚTOKU na matku spacifikovali neplnoletí synovia
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajtom sa podarilo ukončiť rodinnú drámu v púchovskom byte, kde sa im naskytol šokujúci pohľad. „Opitého a agresívneho otca držali na zemi jeho dvaja neplnoletí synovia. Snažili sa tak ochrániť svoju matku. Vyhrážky zabitím sa ušli aj im. Muž mal hneď niekoľko zbraní,“ píše portál Noviny.sk.

Zasiahli synovia

Ako uvádza portál, v rodine boli hádky a agresívne útoky takmer na dennom poriadku, tentoraz však synovia zakročili. „48-ročný Vladimír z Púchova prišiel domov pod vplyvom alkoholu a začal manželke aj deťom vulgárne nadávať,“ spomínajú Noviny.sk.

„Manželke potom vytrhol telefón z rúk a hodil ho na zem. Keď sa ho snažila zodvihnúť, muž ju zozadu sotil, v dôsledku čoho spadla na zem,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Katarína Kuzmová.

Podľa portálu ďalšiemu útoku zabránili práve synovia v tínedžerskom veku, ktorí sa na muža vrhli. „Opitého agresívneho otca zložili na zem, kde ho držali až do príchodu policajnej hliadky. Otec sa aj svojím synom opakovane vyhrážal zastrelením,“ pokračovala Kuzmová.

Vydal zbrane aj strelivo

Nasledovala výzva, aby muž odovzdal zbrane a strelivo, ak nejaké doma má. „Muž polícii vydal strelivo a niekoľko zbraní, ktoré budú podrobené expertíznemu skúmaniu. Zároveň bol podaný podnet na začatie trestného stíhania vo veci trestného činu Nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami,“ uviedla Kuzmová. Ako upozornili Noviny.sk, obvinený je aj z prečinu nebezpečného vyhrážania a prokurátor pre neho žiadal väzobné stíhanie. „Sudca ho po vypočutí vzal do takzvanej preventívnej väzby,“ dodali Noviny.sk.

"Väzobný dôvod je u obvineného daný jeho trestnou minulosťou, okolnosťami prípadu a osobou obvineného vzhľadom na jeho možnú závislosť od alkoholu, pod vplyvom ktorého sa má správať agresívne,“ informoval hovorca krajského súdu Roman Tarabus.

Obvinenému hrozia podľa portálu v prípade dokázania viny až tri roky za mrežami.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM