ELA Správy Rôzne

Šokovaní diváci Televíznych novín: DEZOLÁTI v uliciach, hlásal titulok k reportáži na Markíze

Kto dnes večer sledoval Televízne noviny na Markíze a pozeral pozorne, ostal zrejme v miernom šoku.

Ilustračný obrázok k článku Šokovaní diváci Televíznych novín: DEZOLÁTI v uliciach, hlásal titulok k reportáži na Markíze
Zdroj: reprofoto TV Markíza

Televízia Markíza priniesla divákom večerného spravodajstva živý vstup z Bratislavy. Na Hodžovom námestí pred Prezidentským palácom sa konal podvečer protest.

Počas niekoľkominútového živého vstupu z protestu z centra Bratislavy bol na obrazovke titulok „Dezoláti v uliciach.“

Pozorné oko diváka tak ostalo zrejme riadne zaskočené. Slovo dezolát sa v našom slovníku začalo objavovať počas pandémie ako hanlivé a pejoratívne označenie ľudí, „ktorí sú povedzme nedostatočne mentálne zdatní, veria konšpiračným teóriám,“ vysvetľuje novinárka a pedagogička Terézia Rončáková.

Redaktor Adel Ghannam naživo informoval o proteste, ktorý zorganizoval Smer-SD a boli na ňom aj predstavitelia hnutia Republika, strany Život, vystúpil aj Andrej Danko či Milan Uhrík. Na proteste bolo vidieť aj vlajky komunistov a SNS. Mikrofónu sa ujali Robert Fico, Eduard Chmelár, ale aj herec a bývalý programový riaditeľ RTVS Marek Ťapák a spieval Marián Greksa.

Na demonštrácii sa taktiež ukázali aj mnohí šíritelia konšpirácií a dezinformácií, napríklad o pandémií, Sorosovi, nadvláde Ameriky a podobne.

Aktualizované: „V priebehu vysielania včerajších Televíznych novín došlo k zlyhaniu ľudského faktora, následkom čoho sa na obraz dostal nesprávny titulok. Z neuváženého konania jedného z našich kolegov sme vyvodili dôsledky a boli urobené opatrenia, aby sa takáto situácia už nezopakovala. Zdôrazňujeme, že v žiadnom prípade nešlo o úmyselné konanie. Ešte raz sa touto cestou ospravedlňujeme organizátorom a účastníkom protestu, ako aj našim divákom. Zároveň však chceme poukázať na to, že redaktor Adel Ghannam za vzniknutú situáciu nenesie žiadnu zodpovednosť, o predmetnom titulku vôbec nevedel, pretože chyba vznikla v redakcii. Na nášho redaktora sa zdvihla vlna nenávisti s rasistickým podtónom, čo považujeme za neadekvátne a neprípustné,“ uviedla TV Markíza na svojom webe ospravedlnenie riaditeľa Centra spravodajstva a publicistiky Henricha Krejču.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM