han Šport

Smútok v slovenskom športe: Kapitán hokejbalistov zomrel pri tom, čo miloval

Stále tomu nemôžu uveriť... V hokejbalovom tíme HBK Lion Svidník sa nevedia spamätať z tragédie, ktorá postihla ich kapitána Petra Gulíka († 40) priamo na hracej ploche.

Ilustračný obrázok k článku Smútok v slovenskom športe: Kapitán hokejbalistov zomrel pri tom, čo miloval
3
Galéria

Nesmierne smutná správa prišla z Prešova, kde v utorok počas zápasu zlyhalo srdce. Informáciu priniesol hokejportal.sk na svojom Facebooku.

„Veľmi smutná správa dnes dorazila z Prešova. Peter Gulik, extraligový hráč Lionu Svidník, zomrel vo veku 40 rokov. Hokejbalovému obrancovi zrejme zlyhalo srdce priamo počas zápasu, ktorý si bol zahrať. V mene hokejbalovej únie vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej rodine,“ píše sa na sociálnej sieti hokejbal.sk.

Čo sa stalo?

Treba uviesť, že Peter, ktorého prezývali Guľo, bol obrancom extraligového svidníckeho mužstva a aj kapitánom. Mal štyridsať rokov. Podľa portálu čas.sk si Gulík išiel v osudný deň podvečer zahrať hokejbal s partiou. „Podľa toho, čo sme sa dozvedeli, v priebehu zápasu spadol ako podťatý. Spoluhráči aj privolaní záchranári sa ho snažili oživovať, ale márne,“ povedal tréner HBK Lion Svidník Rastislav Holečko.

Ďalšie aktuálne témy

„Je to pre nás všetkých nepochopiteľné. Guľo bol v poslednej sezóne náš kapitán. Poctivák, ako málokto. Nikdy nehľadal výhovorky, ale spôsoby riešenia. Snažili sme okolo neho budovať nový tím, ktorého mal byť pilierom,“ dodal tréner.

Znášajú to ťažko

Aj toho najodolnejšieho muža takáto správa „pošle do kolien“. Výnimkou nie sú ani hokejbalisti vo Svidníku. „Odkedy som sa dopočul túto hroznú správu, neviem sa s tým vyrovnať. Je mi to nesmierne ľúto. Ani si nedokážem predstaviť, čo musí prežívať Guľova rodina, ktorej chcem za celý mančaft vyjadriť úprimnú sústrasť. Budeme sa jej snažiť byť nápomocní v týchto ťažkých chvíľach,“ poznamenal Holečko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Veľmi smutná správa dnes dorazila z Prešova. Peter Gulik, extraligový hráč Lionu Svidník, zomrel vo veku 40 rokov....

Posted by Hokejbal.sk on Tuesday, June 8, 2021
Kapitán hokejbalistov Svidník zomrel počas hry
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM