Kultúra

Smútok aj pre slovenských fanúšikov: Zomrel barytonista skupiny Il Divo, mal iba 53 rokov

Vo veku 53 rokov zomrel spevák medzinárodnej opernej pop vokálnej skupiny Il Divo - španielsky barytonista nemeckého pôvodu Carlos Marín.

Ilustračný obrázok k článku Smútok aj pre slovenských fanúšikov: Zomrel barytonista skupiny Il Divo, mal iba 53 rokov
Zdroj: TASR/AP

Na sociálnej sieti Twitter o tom v nedeľu informovali zvyšní členovia skupiny: americký tenorista David Miller, francúzsky popový spevák Sébastien Izambard a švajčiarsky tenorista Urs Bühler.

Kvarteto IL DIVO je veľmi úspešné aj v našich končinách a poznajú ich aj naši fanúšikovia. Umelci sa vracajú na Slovensko a 21.októbra 2022 potešia všetkých svojich fanúšikov v Incheba Expo Aréne Bratislava.

Príčina smrti nie je známa

Príčina smrti nie je známa, ale zo správ zverejnených v španielskych médiách vyplýva, že Marín musel byť uvedený do indukovanej kómy a intubovaný po tom, čo bol prijatý na jednotku intenzívnej starostlivosti v anglickom Manchestri.

Začiatkom decembra Il Divo odložili zvyšok svojho vianočného turné po Británii o rok, pričom ako dôvod uviedli chorobu. Marín vystupoval na pódiu ešte začiatkom decembra.

Túto crossoverovú skupinu pozostávajúcu zo speváckych hviezd založil Simon Cowell v roku 2003 pod svojím vydavateľstvom SyCo. Neskôr sa však ich cesty rozišli.

Svetový úspech

Medzinárodné zloženie pomohlo skupine Il Divo dosiahnuť pozoruhodný úspech na niekoľkých celosvetových turné. Medzi ich hity patria Regresa a Mi (Unbreak My Heart), The Time Of Our Lives a I Believe In You – duet so Celine Dionovou – ako aj verzia hitu Hello speváčky Adele.

Predali viac ako 30 miliónov nahrávok a získali 160 zlatých a platinových diskov vo viac ako 33 krajinách, uvádza sa na webovej stránke skupiny Il Divo.

Carlos Marín sa narodil v Nemecku, ale vyrastal v Madride, kam sa jeho rodina presťahovala, keď mal 12 rokov. V čase sťahovania už mal za sebou dva albumy a koncertné vystúpenia.

V 90. rokoch hral vo viacerých inscenáciách muzikálov vrátane Bedárov, Kráska a zviera, Pomáda či Peter Pan.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM