Barbara Dallosová Správy Politika

Sme rodina navrhuje znížiť DPH na vleky! Škoda, že Kollár nemá REŠTAURÁCIU, ozval sa Sulík

Vlekov, lanoviek aj akvaparkov sa má týkať nečakaný pozmeňujúci návrh z diele Sme rodina.

Ilustračný obrázok k článku Sme rodina navrhuje znížiť DPH na vleky! Škoda, že Kollár nemá REŠTAURÁCIU, ozval sa Sulík
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Po viac než týždňovej technickej prestávke kvôli technickým problémom dnes odštartovala 75. schôdza Národnej rady SR. Poslanci sedia nad desiatkami návrhov.

Nečakané hlasovanie

Podľa Denníka N budú poslanci nečakane hlasovať aj o dočasnom znížení DPH na lanovky a vleky z 20 na 10 percent. S pozmeňujúcim návrhom na poslednú chvíľu prišlo hnutie Sme rodina. Hlasovanie má prebehnúť až na konci schôdze. Pozmeňovací návrh poslanca Miloša Svrčeka prešiel k vládnemu návrhu novely o DPH.

Ak ho poslanci odobria, nižšia daň má platiť od januára do apríla. Týkať sa bude nielen lyžiarskych stredísk, ale napríklad aj akvaparkov.

Reakcie z SaS

Je všeobecne známe, že aj šéf Sme rodina Boris Kollár vlastní lyžiarske stredisko. Práve na to poukázal aj šéf SaS Richard Sulík, ktorý naznačil, že Kollár by mal z takejto zmeny aj osobný prospech.

„To je pekné, my v zásade s tým súhlasíme. Tu by som chcel povedať, že je veľká škoda, že Boris Kollár nevlastní jednu-dve reštaurácie alebo niečo iné, kde by tiež prospela nižšia DPH. Ale aj keď súhlasíme s tým, že DPH na niektoré veci je rozumné znížiť, v žiadnom prípade nemôžeme súhlasiť s takýmto hulvátskym procesom,“ citujú Richarda Sulíka Hospodárske noviny.

Podobne reagovala aj Sulíkova stranícka kolegyňa Jana Bittó Cigániková. „Sme rodina na poslednú chvíľu predkladá zníženie DPH pre lanovky a vleky. Škoda, že Boris Kollár nevlastní reštauráciu alebo nemocnicu…,“ zverejnila na sociálnej sieti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Sme rodina na poslednú chvíľu predkladá zníženie DPH pre lanovky a vleky. Škoda, že Boris Kollár nevlastní reštauráciu alebo nemocnicu...

Posted by Janka Bittó Cigániková on Tuesday, November 8, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM