han Šport

Vlhová opäť OVLÁDLA anketu Športovec roka! Koľko novinárov ju nedalo na PRVÉ miesto?

Lyžiarka Petra Vlhová a štvorkajak rýchlostných kanoistov získali ocenenia najlepší jednotlivec a najlepší kolektív v ankete slovenský Športovec roka 2021.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová opäť OVLÁDLA anketu Športovec roka! Koľko novinárov ju nedalo na PRVÉ miesto?
Zdroj: TASR/AP , Instagram.com/nike_je_tipovanie

Vlhová obhájila vlaňajšie prvenstvo, triumfovala po tretí raz za sebou. Druhá skončila strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková, tretí bol vodný slalomár Jakub Grigar.

Medzi kolektívmi sa na druhom mieste umiestnili hokejisti SR, tretie miesto obsadila hliadka vodných slalomárov 3×C1.

Pandémia koronavírusu neumožnila, aby výsledky tradičnej ankety Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN) vyhlásili na slávnostnom galavečere. Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) preto pripravil vyhodnotenie ankety za účasti niekoľkých laureátov, na ktorom sa verejnosť dozvedela poradie.

Slávnostný akt prebehol v priestoroch stálej expozície Slovenského olympijského a športového múzea – Výstavnej siene prof. V. Černušáka v Dome športu v Bratislave.

Po tretíkrát

V ankete, ktorá v bývalom Československu písala svoju tradíciu už od roku 1959 a v rámci samostatnej Slovenskej republiky od roku 1993, zaknihovala Vlhová hetrik. Dvadsaťšesťročná slovenská lyžiarka získala v uplynulej sezóne veľký krištáľový glóbus za triumf v celkovom hodnotení Svetového pohára, keď nazbierala 1416 bodov. Zaznamenala tak jeden z najprenikavejších výsledkov celého slovenského športu.

Vlhovej meno sa objavilo na všetkých na anketových lístkoch, celkovo 121-krát. Až 80 novinárov ju dalo na prvé miesto, 36 na druhé a jeden na tretie. „Veľmi si toto ocenenie vážim. Chcela by som sa touto cestou poďakovať všetkým fanúšikom, sponzorom a môjmu tímu,“ povedala Vlhová vo videu.

Suverénna štvorka

Medzi kolektívmi sa štvorkajak objavil na 118 hlasovacích lístkoch, z toho 108-krát na prvom mieste. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať. Viem, že Erikovi Vlčekovi sa to už podarilo a budem rád, keď sa to ešte niekoľkokrát podarí aj mne,“ povedal pre TASR člen štvorkajaku Adam Botek.

Ocenenie Športová legenda tento rok dostal olympijský víťaz v tenise Miloslav Mečíř, paralympionikom roka sa stal Jozef Metelka. Za Talent roka vyhlásila Nadácia SOŠV cyklistu Martina Svrčeka.

Komisia neolympijských športov SOŠV určila za najlepšieho v neolympijských športoch v roku 2021 kulturistu Vladimíra Holotu.

Klub športových redaktorov SSN tiež tradične udelil Cenu Štefana Mašlonku za poskytnutie najlepších tlačových služieb v roku 2021 organizátorom majstrovstiev sveta v kanoistike na divokej vode a vodnom zjazde v Čunove a usporiadateľom medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM