han Zo Slovenska

Slovensko je v STREHU: Medveď NAPADOL dvoch ľudí! Je postrelený a hrozí ďalší ÚTOK!

Medveď v pondelok ráno zaútočil na dvoch ľudí v lokalite Zadné pole pri obci Višňové v okrese Žilina. Oboch ošetrili vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline a sú mimo ohrozenia života.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko je v STREHU: Medveď NAPADOL dvoch ľudí! Je postrelený a hrozí ďalší ÚTOK!
Zdroj: www.pixabay.com

TASR o tom informovala manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková. Ochranári v danej lokalite vyzývajú na zvýšenú opatrnosť.

„Muži dohľadávali postreleného diviaka v remízke, odkiaľ medveď zaútočil najprv na lesníka. Neskôr útok zopakoval aj na poľovníka, ktorý na neho vystrelil,“ spresnila ŠOP. Obaja boli podľa jej slov ošetrení v nemocnici a jeden z nich zostal hospitalizovaný na pozorovanie.

Zrejme oddychoval

Miesto útoku sa nachádza v remízke na hranici Predného a Zadného poľa, kde medveď pravdepodobne odpočíval. V lokalite vykonal obhliadku aj Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR. „Na mieste boli nájdené pobytové znaky, ktoré potvrdili prítomnosť tejto veľkej šelmy. Približná vzdialenosť od obce Višňové je 800 metrov,“ ozrejmila ŠOP.

Upozornila, že medveď je pravdepodobne postrelený a môže byť preto agresívny a pre náhodných okoloidúcich nebezpečný. Zásahový tím oblasť útoku monitoruje s cieľom predísť prípadným ďalším stretom. O incidente upovedomili Políciu SR aj starostku obce Višňové. Tá vyzvala ľudí, aby v lokalite zvýšili opatrnosť.

„V záujme vlastného bezpečia zvážte návštevnosť Višňovskej doliny a širšieho okolia,“ povedala na sociálnej sieti.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Výber správ, ktoré vás tiež ZAUJMÚ!

Posted by Obec Višňové on Monday, May 1, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM