Rastislav Búgel Zo Slovenska

Slováci sú v ŠOKU: Okay hlási, že ZATVÁRA predajne! Všetko ale môže byť úplne INAK

Na webe známeho elektra pribudol oznam, že zatvára predajne. Napokon to nemusí byť tak, ako to na prvý pohľad vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Slováci sú v ŠOKU: Okay hlási, že ZATVÁRA predajne! Všetko ale môže byť úplne INAK
Zdroj: Okay.sk

O tom, že známa sieť predajní elektroniky Okay má problémy, sa hovorí už dlhšie. Začiatkom júna české Hospodářské noviny informovali, že firme sa stále nepodarilo nájsť investora a pristúpila k drastickým krokom.

„Minulý týždeň sa v Okay podľa informácií HN od niekoľkých zdrojov zvnútra spoločnosti spustila vlna výpovedí, rozhodlo sa o zatvorení časti predajní a rozbehli sa personálne rošády vo vedení firmy,“ písal denník.

Skutočne zatvárajú?

Najnovšie ostali zákazníci v šoku. Na webe spoločnosti , ktorá má na Slovensku 35 predajní, sa objavil oznam „Zatvárame – Všetko musí preč!“

„4. 7. o 20:00 zatvárame predajne OKAY. Využi jedinečnú príležitosť a nakúp vybraný tovar za likvidačné ceny na e-shope aj predajniach. Sklady máme obmedzené a tovar rýchlo mizne, preto na nič nečakaj,“ píše sa v ozname.

Na webe spoločnosti sú uvedené podmienky akcie, ktoré hovoria o tom, že prebiehať bude od „00:01 hodín dňa 24. 6. 2024 do 20:00 hodín dňa 4. 7. 2024.“

Môže to byť inak

Príspevky sa postupne objavili aj na facebookových stránkach predajní v jednotlivých mestách. Zákazníci sa pýtali, či je to pravda a či teda predajne naozaj končia. Hoci je situácia nejasná, na niektorých stránkach predajní je oznam doplnený o text „Zatvárame sklady. Príď si po svoje zľavy. Prídu nové modely. Naplníme znova regály!“

V komentároch tak ľudia začali rozoberať, či nejde len o marketingovú kampaň slúžiacu na zvýšenie predajov.

O tom, že v skutočnosti nemusí ísť o koniec predajní elektra, píše aj web zive.sk. Ten pripomína, že podobné akcie Okay už robila, kedy v niektorých predajniach zverejnila odkazy o zatvorení k nejakému dátumu. Tieto pobočky boli potom opäť po pár dňoch otvorené.

„Aj nami oslovené predajne tvrdia, že budú pokračovať. Jedna z oslovených predajní uviedla, že po 4. júli zatvorí predajne na pár dní, potom ich znovu otvorí,“ uvádza server.

S otázkou, ako to vlastne je, sme oslovili aj tlačové oddelenie Okay. V prípade, že dostaneme odpoveď, budeme článok aktualizovať!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM