Zo Slovenska

Slováci majú ďalší absurdný HOAX: Po čipoch varuje Svetlana pred ŠALÁTOM!

Polícia vyvracia ďalší hoax, ktorý sa šíri internetom. Prečo by sme podľa tejto pani nemali jesť ľadový šalát?

Ilustračný obrázok k článku Slováci majú ďalší absurdný HOAX: Po čipoch varuje Svetlana pred ŠALÁTOM!
Zdroj: Hoaxy a podvody - Polícia SR

Jedného z najbohatších ľudí na svete, Billa Gatesa je už ľúto aj slovenskej polícii. Jeho meno totiž hoaxeri spájajú s pandémiou koronavírusu a najnovšie aj s ľadovým šalátom. Na nezmysel, ktorý sa šíri na sociálnych sieťach, upozorňuje polícia.

„Chudák Bill Gates. Tí hoaxeri ho musia mať poriadne v zuboch. Na začiatku pandémie mal ľuďom implementovať prostredníctvom vakcín čipy, ktorými by ich ovládal. Neskôr bol zodpovedný za vznik pandémie tým, že do šalátu vložil koronavírus. A dnes vraj začína podnikať v agropriemysle,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

„Podľa Svetlany totiž šalát, ktorý si kúpite kdekoľvek v supermarkete, vyrobil sám Bill Gates z umelej hmoty,“ uvádza polícia.

Prečítajte si tiež

Varovala aj pred bankami

Túto informáciu publikovala podľa polície na sociálnej sieti tá istá osoba, ktorá pred 3 dňami šírila poplašnú správu o tom, že od 11. novembra začnú kolabovať banky. Hovorkyne bánk to vyvrátili.

Polícia dodáva, že ani jedna z konšpiračných teórií okolo Billa Gatesa nebola postavená na akomkoľvek logickom argumente, iba na vymyslených tvrdeniach bez zdroja. Je to tak aj v tomto prípade.

„Nenašli sme žiadny relevantný zdroj potvrdzujúci tvrdenie, že sa známy podnikateľ zaoberá produkciou ľadových šalátov. Výrok Svetlany však pravdepodobne vychádza zo špekulácií ešte z roku 2020, keď sa objavilo, že Bill Gates vložil do šalátu koronavírus,“ konštatuje polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM