Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Skrútený a opuchnutý: Najnovšie zábery Putina vyvolali ROZRUCH, čo to s ním je?

Netypické správanie Vladimira Putina neuniklo pozornosti verejnosti. Šéf Kremľa sa pridŕžal stola, akoby sotva vládal sedieť.

Ilustračný obrázok k článku Skrútený a opuchnutý: Najnovšie zábery Putina vyvolali ROZRUCH, čo to s ním je?
Zdroj: TASR/AP

Šéf Kremľa Vladimir Putin a ruský minister obrany Sergej Šojgu sa stretli za jedným stolom. Zábery z rokovania obleteli svet a vyvolali polemiku, ako je na tom ruský prezident so zdravím.

Putin si roky pestuje imidž rozhodného a neoblomného vodcu, ktorý akoby nestarol a je vždy v perfektnej forme. Tak to ale na posledných fotkách nevyzerá.

Netypická póza

Nie je to tak dávno, čo svetové médiá špekulovali o tom, že je Putin chorý. Tieto domnienky vyvolal vzhľad jeho tváre, ktorá pôsobí opuchnuto.

Teraz si ľudia všimli zvláštnu polohu, v ktorej ruský prezident sedel na rokovaní. Bol zhrbený, mal neprirodzene vytočné nohy a pravačkou sa pridŕžal stola. Na stretnutí tiež sústavne podupkával nohou a zdalo sa, že nie je celkom vo svojej koži.

Profesor Erik Bucy, odborník na reč tela z Texaskej technickej univerzity, pre The Sun povedal, že na videu vidí celkom iného Putina, než na akého sme boli zvyknutí.

„Toto nie je obraz zdravého Putina. Vyzerá čoraz slabšie a sotva sa dokáže udržať vzpriamene pri malom konferenčnom stolíku,“ dodal Bucy.

Zakoktaný Šojgu

Ani šéf ruského rezortu obrany sa na stretnutí nezdal byť fit. Sergej Šojgu nedávno na niekoľko týždňov zmizol z očí verejnosti. Začalo sa špekulovať o tom, čo sa mu stalo. Oficiálna verzia hovorí, že prekonal infarkt a nejaký čas sa liečil.

Za stolom oproti Putinovi Šojgu všetko čítal z pripravených papierov a často sa zakoktával. Jeho reč bola nesúvislá a zjavne nervózna.

O čom hovorili?

Sergej Šojgu na stretnutí s prezidentom Vladimirom Putinom uviedol, že ruská armáda sa už zmocnila celého obliehaného mesta Mariupol na východnej Ukrajine a jedinou baštou odporu je metalurgický komplex Azovstaľ, ktorý je však „bezpečne obkľúčený“.

„Mariupol bol oslobodený. Situácia v meste je pokojná. Ovládame celé mesto okrem oceliarní Azovstaľ – tie sú však bezpečne zablokované. Je tam viac ako 2000 nacionalis­tov,“ povedal ruský minister obrany šéfovi Kremľa počas štvrtkového stretnutia.

Šojgu Putinovi ešte povedal, že do troch až štyroch dní treba obsadiť aj oceliarne Azovstaľ. Putin mu však odvetil, že chce ušetriť životy ruských vojakov, a nariadil, aby metalurgický komplex Rusi len hermeticky uzavreli.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM