Technológie

Skontrolujte si nastavenia! Nová aktualizácia vám môže VYMAZAŤ kontakty z telefónu

Pri pohľade do adresára v telefóne s Androidom môžete zistiť, že vám chýbajú niektoré dôležité kontakty. Netreba sa ľakať. Stačí zmeniť jedno nastavenie.

Ilustračný obrázok k článku Skontrolujte si nastavenia! Nová aktualizácia vám môže VYMAZAŤ kontakty z telefónu
Zdroj: Unsplash.com , Pexels.com

Google nedávno zaviedol zmenu, ktorá sa dotkla procesu synchronizácie dát na zariadeniach s operačným systémom Android. Niektorí používatelia zo dňa na deň zistili, že sa im z telefónov stratili kontakty. Môže za to nesprávne nastavenie.

Chýbajúce kontakty

Ako informoval portál phonearena.com, pri nesprávnom postupe môžu byť dokonca odstránené všetky kontakty, ktoré mali používatelia uložené vo svojich telefónoch.

Ak zasiahol tento problém aj vás, netreba vešať hlavu. O kontakty ste neprišli úplne. Hoci boli odstránené z telefónu, stále sú uložené na cloude.

Až doteraz platilo, že ak ste v nastaveniach vypli cloudovú synchronizáciu kontaktov, všetky dovtedy pridané kontakty ostali uložené v telefóne, akurát sa s cloudom nesynchronizovali žiadne nové.

Jednoduché riešenie

Zmena prišla spolu s aktualizáciou Služieb Google Play (v23.20) z 24. mája. Ak teraz v telefóne vypnete synchronizáciu kontaktov, z telefónu zmiznú všetky predtým synchronizované položky.

Riešenie je jednoduché. V nastaveniach účtu Google vo vašom telefóne stačí opäť povoliť synchronizáciu kontaktov. Všetky chýbajúce údaje sa opäť objavia vo vašom adresári.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM