Aktualizované ELA Správy Politika

Skončí extrémista Bombic v Bruseli? Europoslankyňa Laššáková nevylúčila, že bude jej ASISTENT

Smer-SD dosiahol fantastický výsledok, zhodnotila po sobotných (8. 6.) voľbách do Európskeho parlamentu (EP) líderka kandidátnej listiny Monika Beňová.

Ilustračný obrázok k článku Skončí extrémista Bombic v Bruseli? Europoslankyňa Laššáková nevylúčila, že bude jej ASISTENT
Zdroj: Youtube.com/Judita Laššáková

Spolu s ňou prišli v pondelok na tlačovku všetci novozvolení europoslanci za Smer: Ľuboš Blaha, Erik Kaliňák, Katarína Roth Neveďalová a Judita Laššáková. Europoslanci podľa Beňovej budú predĺženou rukou vlády Roberta Fica.

Kto je Laššáková

Judita Laššáková (46) vyštudovala právo na bratislavskej Paneurópskej vysokej škole. Zviditeľnila sa najmä počas covidu, kedy na svojom Facebooku uverejňovala právne analýzy týkajúce sa covidových opatrení a konšpirácií. Jej tvár je známa najmä tým, ktorí sledujú kanály alternatívnych mé­dií.

Spolupracovala s InfoVojnou či s Danielom Bombicom alias Dannym Kollárom, u ktorého bola najčastejším hosťom v jeho vysielaniach, aj v online relácii Adriana Kaviareň. Jej hosťami boli aj politici Smeru, premiér Fico či Rudolf Huliak.

Do roku 2022 pôsobila aj ako asistentka europoslanca Miroslava Radačovského, ktorý sa do europarlamentu vo voľbách 2019 dostal na kandidátke ĽSNS.

Krátko po zvolení sa však Radačovský od ĽSNS dištancoval a stal sa lídrom novej strany Slovenský patriot. Po odchode od Radačovského bola Laššáková asistentkou maďarskej europoslankyne za Fidesz Lívie Jároki.

Z Londýna do Bruselu?

Danny Kollar na Slovensku čelí trestnému stíhaniu a je na neho vydaný medzinárodný zatykač. Spojené kráľovstvo rozhoduje o jeho vydaní na Slovensko. Začiatkom júna 2024 prišiel aj o svoj účet na YouTube. Ako dobrá kamarátka mu okamžite poskytla svoj YouTube kanál a práve tam odvysielali diskusiu s Erikom Kaliňákom a vedúcim úradu vlády Jurajom Gedrom.

Laššáková, tak ako každý europoslanec, bude mať k dispozícii takmer 29-tisíc eur na mesiac, uvádza na webe Európsky parlament. Túto sumu vyplácajú svojim asistentom, ktorí musia spĺňať určité podmienky. Existuje niekoľko kategórií asistentov europoslancov.

„Akreditovaní poslanci pracujúci v Bruseli (alebo Luxemburgu resp. Štrasburgu) podliehajú priamo administratíve Parlamentu. Poslanci môžu zamestnať troch, za určitých podmienok dokonca štyroch akreditovaných asistentov,“ píše sa na stránke.

Môže byť jej asistent?

No a na tlačovke sa novinári priamo opýtali Laššákovej, či ním bude Danny Kollar. „Dali ste mi dobrý nápad, určite o tom pouvažujem,“ odpovedala.

Danny Kollar túto tému na svojom účte sociálnej siete X najprv nazval „bludom“, no teraz sa svojich fanúšikov prostredníctvom hlasovania pýta, či by mal takúto pozíciu vziať.

Akokoľvek, napriek tomu, že ho stíha polícia a je na neho vydaný zatykač, asistentom Laššákovej by sa mohol stať, keďže nie je právoplatne odsúdený a právne sa na neho hľadí ako na nevinného a nemá zatiaľ ani záznam v registri trestov.

Aktualizované 12:08 Bombic nebude podľa Moniky Beňovej robiť asistenta nikomu z europoslancov Smeru. Napísala to v diskusii pod článkom Denníka N. Bombic pravidelne účinkuje vo videách s novou europoslankyňou Juditou Laššákovou, ktorá v pondelok jeho zamestnanie pripustila.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM