han Zo Slovenska

Situácia na Slovensku sa VÝRAZNE zhoršila: To, ČO predpovedá odborník, naháňa strach!

Čísla sú neustále vyššie! Epidemiologická situácia v súvislosti s novým koronavírusom sa oproti predchádzajúcemu týždňu opäť zhoršila.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na Slovensku sa VÝRAZNE zhoršila: To, ČO predpovedá odborník, naháňa strach!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Od pondelka (18. 10.) bude na Slovensku v čiernej farbe päť okresov. Rastie aj pozitivita vykonaných PCR a antigénových testov. Ku koncu októbra by denne mohlo pribudnúť približne 3 000 prípadov.

Vo štvrtok o tom informoval šéf Inštitútu zdravotníckych analýz Matej Mišík s tým, že pre ochorenie COVID-19 by mohlo v októbri zomrieť 450 až 550 osôb, čo by mohlo predstavovať oproti iným rokom nadúmrtnosť na úrovni desiatich percent.

Desivá prognóza

Mišík priblížil, že aktuálne v nemocniciach pre nový koronavírus pribúda približne 100 prípadov. Ku koncu októbra by v nemocniciach mohlo denne pribudnúť asi 150 až 200 prípadov a ku koncu mesiaca očakávajú celkom 1 200 až 1 600 pacientov.

V súvislosti s epidemiologickou situáciou poukázal aj na „veľké regionálne rozdiely“.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) uviedol, že by na jesenné sviatky nechceli obmedziť cestovanie. Či sa opatrenia budú meniť, podľa neho však nie je nateraz jasné. Ľudí vyzval na dodržiavanie opatrení.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM