han Správy Zo Slovenska

Šíritelia HOAXOV si vybrali za obeť profesora Krčméryho: Zaoberá sa tým aj polícia!

Ľudská zloba nepozná hranice. Tak nazvala polícia svoj príspevok na sociálnej sieti v rubrike: Hoaxy a podvody. Tentoraz šíritelia výmyslov zaútočili na pána Krčméryho.

Ilustračný obrázok k článku Šíritelia HOAXOV si vybrali za obeť profesora Krčméryho: Zaoberá sa tým aj polícia!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Zaujímavé je, že ide o mimoriadne uznávaného a vzdelaného infektológa profesora Vladimíra Krčméryho, ktorý patrí k členom krízového štábu vlády. A práve on neraz počas boja proti koronavírusu navrhoval mnohé riešenia ako zabrániť ešte väčšiemu rozsahu pandémie.

Čo sa stalo?

Ako uviedol portál televízie JOJ: „V rádiu Infovojna neznáma žena povedala, že profesor a jedna z tvári vakcinačnej kampane má zakázaný vstup do strednej Afriky pre pokusy s vakcínami na ľuďoch.“ To však odborník považuje za lož podnikol už aj právne kroky. Doplnil však, že nechutné ataky na jeho osobu sa začali stupňovať po tom, čo propaguje očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

„Náš tím nikdy nerobil experimenty s vakcínami ani s liekmi. My zásadne liečime liekmi, ktoré nám dodáva Svetová zdravotnícka organizácia. A tak ako som spomenul, každá tá informácia je vymyslená a vykonštruovaná a nezakladá sa na pravde. Moja reakcia bola taká, že som podal trestné oznámenie,“ vyjadril sa pre TV JOJ Krčméry.

Status polície

Dokonca sa to nepozdávalo ani polícii, ktorá sa vyjadrila na sociálnej sieti s odvolaním sa na Denník N, kde tiež poskytol profesor vyjadrenie. Tu sú jej body:

  • nikdy neorganizoval očkovanie v Afrike, venoval sa iba liečbe malárie a HIV (bez použitia vakcinácie)
  • pôsobil v Ugande, Sudáne a Keni, nie v Stredoafrickej republike
  • naposledy navštívil Afriku v 2017
  • zvažuje právne kroky proti šíriteľom týchto správ

„Prečo sa konšpirátori neštítia šíriť klamstvá o konkrétnej osobe? Sú zúfalí. Nevedia, ako inak by mali presviedčať ostatných ľudí o svojich názoroch, a preto zachádzajú do najväčšieho suterénu – vybrali si tvár očkovacej kampane. Sú ochotní vymyslieť si čokoľvek a ublížiť akokoľvek,“ dodávajú muži zákona na Facebooku.

Aj toto stojí za prečítanie:

Ľudská zloba nepozná hranice...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, March 10, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM