Správy Zo zahraničia

Sever Talianska bičuje silný dážď: Ulice sú ZALIATE vodou, hlásia aj OBETE

Potvrdené sú zatiaľ dve obete, môže ich byť však viac. Hasiči sa zatiaľ nezastavili, boli už na stovkách výjazdov.

Ilustračný obrázok k článku Sever Talianska bičuje silný dážď: Ulice sú ZALIATE vodou, hlásia aj OBETE
Zdroj: TASR/AP

Dvaja ľudia prišli o život v regióne Emilia-Romagna na severe Talianska, ktorý už dva dni takmer nepretržite sužujú dažde. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a DPA odvolávajúcich sa na miestne úrady.

Pátranie pokračuje

Jednou z obetí je 80-ročný muž, ktorého strhla prívalová voda, keď jazdil na bicykli v obci Castel Bolognese – a to údajne na ceste, ktorú už predtým úrady uzavreli. Ďalšia osoba zahynula v neďalekej obci Fontanelice. K tomuto úmrtiu došlo v dôsledku zrútenia domu spôsobeného zosuvom pôdy, informoval hovorca miestnych hasičov.

Dodal, že vo Fontanelice pokračuje pátracia akcia, keďže sa zatiaľ nedá „vylúčiť prítomnosť ďalších ľudí v zrútenom dome“. Záplavy postihli podľa DPA najmä mestá Bologna a Ravenna, pričom záchranári museli požiadať o pomoc svojich kolegov z iných regiónov. Regionálna vláda požiadala Rím o vyhlásenie stavu núdze.

Obmedzenia na letisku

Z oblasti okolo Ravenny evakuovali vyše 450 ľudí. Mnohé miestne cesty boli uzavreté a vlaková doprava pozastavená. Zatvorené boli aj mnohé školy a na letisku v Bologni nakrátko vypadol prúd, v dôsledku čoho boli pozastavené operácie ako odbavovanie cestujúcich, ale aj štarty či pristátia lietadiel.

Hasičský zbor informoval v celom regióne o približne 400 zásahoch, ktoré nasledovali v dôsledku toho, že sa mnohé rieky vyliali zo svojich brehov. Na pomoc boli vyslaní aj vojaci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM