Rýchly a zdravý recept od blogerky Gigi: Nech sa páči, cuketové jednohubky!
Čakáte návštevu a chcete pripraviť niečo originálne? Máme pre vás sezónny recept z cukety. Zvládne to každý, stačí sa len riadiť podľa nášho "návodu".
Najprv vám v skratke predstavíme našu novú posilu Stanku Šiškovú alias Gigi. Ide o matku dvoch detí, ktorá stíha proti rodičovstve, partnerstve, zamestnaní sa venovať ešte aj rôznym aktivitám ako je napríklad varenie, cestovanie alebo móda. Kedže sympatická influencerka má svoj instagram, kde sa venuje aj modernému, zdravému a štýlovému vareniu, vyberám jej prvú lahôdku.
Rýchle, originálne a zdravé
Cuketa je teraz v kurze, takže sme zvolili pochúťku z tejto chutnej zeleniny. Čo je podstatné, nestrávite v kuchyni veľa času a jedlo bude hotové za pár minút.
Čo potrebujete?
4 menšie cukety 4 zemiaky 1/2 sáčiku špenátu 2 strúčiky cesnaku 1 tavený syr (črievko) 1 PL masla 1 Feta syr 2 jarné cibuľky
Ako postupujeme
Cukety pokrájame na polovice a tie ešte raz na polovice. Vykrojíme vnútro a spravíme tzv. korýtko. Vydľabnutý obsah dáme variť s ošúpanými a na kocky nakrájanými zemiakmi do mäkka. Uvarenú zmes rozmixujeme na kašu a pridáme trochu masla. Na panvici si na masle na pár sekúnd opražíme, pridáme bejby špenát, rozmixovanú kašu a tavený syr.
Následne naplníme cuketové korýtka zmesou a navrch posypeme jarnou cibuľkou a feta syrom. Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov aspoň na desať minút a potom ešte „hodíme“ na pár minút na gril.
Jednohubky sú vhodné do ruky, ale môžete ich pripraviť aj ako hlavné jedlo a podávať napríklad s cesnakovo-smotanovým dipom.