Hokej

Rozhoduje sa o BUDÚCNOSTI hokejovej extraligy! Zväz rozbehol ROKOVANIA s klubmi

Aká bude budúcnosť najvyššej slovenskej hokejovej súťaže? Práve v týchto dňoch o jej podobe rokujú zástupcovia klubov a zväzu.

Ilustračný obrázok k článku Rozhoduje sa o BUDÚCNOSTI hokejovej extraligy! Zväz rozbehol ROKOVANIA s klubmi
Zdroj: TASR/Michal Svítok , Rastislav Búgel

Zástupcovia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a extraligových klubov v týchto dňoch rokujú o budúcnosti najvyššej súťaže. Na stretnutí vo Zvolene obe strany deklarovali vôľu nájsť spoločnú reč.

Musia nájsť spoločnú reč

Keďže na konci sezóny vypršala zmluva o odstúpení marketingových práv medzi SZĽH a extraligovými klubmi, je potrebné nájsť spoločnú reč nielen o nich, ale aj o športovom riadení súťaže.

„Klubom sme predstavili dve varianty riešenia, o ktorých sme dnes niekoľko hodín diskutovali. V ďalších dňoch sa budeme snažiť nájsť spoločné prieniky s predstavou klubov,“ povedal pre hockyslovakia.sk po utorňajšom stretnutí prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Riešenie v prospech hokeja

Aj keď finálna dohoda ešte nie je na svete, zástupcovia hokejového zväzu veria, že v najbližších týždňoch nájdu spoločné riešenie.

„Všetky strany na stretnutí deklarovali, že sa chcú dohodnúť. Ide nám o riešenie v prospech celého slovenského hokeja. Rokovania zatiaľ prebiehajú v našej hokejovej kabíne. Ak dôjde k dohode, budeme informovať aj fanúšikov,“ povedal generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM