Rastislav Búgel Zo zahraničia

Rodičia, POZOR! Šíri sa NEBEZPEČNÝ TikTok trend: Viacero detí skončilo v nemocnici

Vďaka nebezpečnému TikTok trendu skončilo v nemocnici viacero detí. Čakala ich akútna operácia.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia, POZOR! Šíri sa NEBEZPEČNÝ TikTok trend: Viacero detí skončilo v nemocnici
3
Galéria
Zdroj: FN Motol

Niekoľko detí skončilo vo vážnom stave v nemocnici. Inšpirovali sa nebezpečným trendom, ktorý sa šíri na sociálnych sieťach.

Prípady sa množia

Ako informuje pražská Fakultná nemocnica Motol, prijali a ošetrili päť detí, ktoré sa podľa dostupných informácií inšpirovali výzvou na sociálnej sieti TikTok s názvom „TikTok piercing challenge“.

Deti pomocou guľôčkových magnetov chceli imitovať, že majú piercing napríklad v jazyku. Podľa nemocnice ale následne vo všetkých prípadoch došlo k nechcenému prehltnutiu magnetov.

„Jedna pacientka mala veľké šťastie a guličky vyšli bez problémov, ďalší pacienti ale v súčasnej dobe zostávajú hospitalizovaní,“ dodala nemocnica s tým, že ešte v piatok ich mala čakať akútna operácia.

Prečo je to nebezpečné?

Nemocnica upozornila na nebezpečnosť tohto nového TikTok trendu.

„Pri prehltnutí viacerých magnetov alebo magnetu a kovového predmetu hrozí ich spojenie, ktoré môže k sebe pritiahnuť napr. žalúdok a črevo a spôsobiť jeho poškodenie alebo aj dokonca prederavenie (perforáciu), zápal a v niektorých prípadoch aj ohrozenie života,“ uvádza FN Motol.

Nemocnica pripomenula prípad z roku 2022, ktorý sa stal v Británii. 8-ročný chlapec vtedy prehltol desať magnetických guľôčok, poškodili mu črevá a neskôr zomrel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Deti skončili v nemocnici vďaka nebezpečnému TikTok trendu
3
Galéria
Zdroj: FN Motol
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM