Monika Hanigovská Magazín

Richard vyhral v lotérii 7-KRÁT a stal sa milionárom: Ako to dokázal? Prezradil svoju FINTU

Richard Lustig bol expertom na lotériu. Získal viac ako 1 milión dolárov a o svoje skúsenosti sa podelil s verejnosťou.

Ilustračný obrázok k článku Richard vyhral v lotérii 7-KRÁT a stal sa milionárom: Ako to dokázal? Prezradil svoju FINTU
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Niekto tipuje celý život a vyhrá niekoľko eur, iný má šťastnejšiu ruku alebo premyslenejšiu stratégiu, z ktorej vie vyťažiť maximum. Richard Lustig patril medzi najlepších hráčov, na účet mu cinklo od roku 1993 do roku 2010 dokopy viac ako 1 milión dolárov.

„Richard vyhral 7-krát v lotérii. Jeho výhry sa pohybovali vo výškach od 10-tisíc dolárov do 842 152 dolárov,“ opisuje portál UNILAD.

Expert na lotériu pred niekoľkými rokmi zomrel, no svoje výhry si vedel užiť a skúsenosti z tipovania si nezobral na druhú stranu. Čo radil hráčom?

1. Pozor na náhodné čísla

Richard sa ešte počas života podelil so svojou stratégiou: „Nezáleží na tom, ako si vyberiete svoje čísla, no keď si vyberiete svoju sadu čísel, preskúmajte ich, aby ste zistili, či je to „dobrá sada čísel“, a držte sa jej. Jedno číslo nevyhrá jackpot, ale súbor čísel.“

Niekoľkonásobný výherca odporúčal používať vlastnú premyslenú skupinu čísel. Dôležité podľa neho bolo používanie rovnakých čísel, a pokiaľ ste prehrali, zvýšili ste nimi podľa neho šancu na výhru v ďalšom ťahu.

„Lenivý spôsob, ako sa dostať z hry von, je kupovať si rýchly výber. Počítač vyberá čísla. Nehrajte rýchle výbery. Rýchle výbery sú to najhoršie, čo môžete urobiť, hráte s najhoršími šancami,“ dodal Richard a prízvukoval, aby ľudia nepodliehali hracej horúčke.

2. Výhru znovu použite

Podľa jeho slov je problémom aj to, že takmer celú výhru si držíme a neskúšame ju opäť zväčšiť. „Väčšina ľudí si kúpi lístok za 1 dolár a vyhrá 10 dolárov a tých 10 dolárov si vloží do vrecka. Tí ľudia hrajú hru zle,“ povedal Lustig v roku 2010 pre ABC.

Ak vyhráte 10 dolárov, mali by ste si podľa jeho rady kúpiť lístky v hodnote 11 dolárov, pretože „ak prehráte, prehráte iba 1 dolár“. Táto metóda mu vyhrala 98-tisíc dolárov v hre Fantasy 5 na Floride.

„Hrať loto je ako každá investícia. Musíte investovať peniaze, aby ste z toho niečo mali,“ prezradil ešte počas života bývalý spevák a bubeník z Floridy.

3. Žiadne čísla narodenia a výročia

Mnohí tipujúci skúšajú klasickú metódu a vyberajú čísla podľa dátumu narodenia a rôznych výročí: „V skutočnosti znižujete svoje šance na výhru,“ vysvetlil expert na tipovanie.

4. Nemíňajte, ak vám to rozhádže rozpočet

Tipovanie vnímal podobne ako prácu a odporúčal sa jej venovať pravidelný čas. „Nepodliehajte však lotériovej horúčke. Nemiňte peniaze, ktoré máte na nákup potravín alebo na nájom. Pamätajte na jednu vec, ak v sobotu večer vyhrá jeden výherca, budú milióny porazených, nebuďte tým človekom, ktorý sa v nedeľu ráno trápi tým, ako vráti peniaze, ktoré minul,“ povedal pre The Sun.

Mal len veľké šťastie alebo dobrú taktiku? Tak či onak, Richard Lustig si doprial z výhry dom za 350-tisíc dolárov s vlastnou knižnicou na mieru, a rád si zajazdil na motorke značky Harley Davidson za 25-tisíc dolárov a na Jaguarovi za 80-tisíc dolárov. Jeho príbeh dodnes ľudí fascinuje na celom svete.

Zdroj: YouTube.com

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM