han Zo Slovenska

Rekordné číslo v počte hospitalizovaných nie je platné: Stala sa CHYBA!

Za rekordným počtom sobotných (6. 11.) hospitalizácií na úrovni 454 pacientov s ochorením COVID-19 je chybné hlásenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Rekordné číslo v počte hospitalizovaných nie je platné: Stala sa CHYBA!
Zdroj: www.pixabay.com

Priznala to samotná nemocnica, ktorá podľa dostupných štatistík v sobotu oznámila nárast obsadených lôžok s pacientmi s ochorením COVID-19 na 468, deň predtým mala pritom obsadených len 18 lôžok.

„Ospravedlňujeme sa za spôsobené nedorozumenie. Pri sobotňajšom nahlasovaní údajov do Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) prišlo k chybe. V hlásení bol zaslaný nesprávny údaj v počte hospitalizova­ných,“ informoval o tom hovorca nemocnice Ján Baček.

Ako podotkol, chybu už opravili a vykonajú opatrenia, aby sa už v budúcnosti nezopakovala. „Dnešným dňom je vo FNsP Nové Zámky hospitalizovaných 65 pacientov s ochorením COVID-19,“ spresnil Baček.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na internetovej stránke covid-19.nczisk.sk v nedeľu dopoludnia informovalo, že za sobotu na Slovensku vzrástol počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 o 454 pacientov na celkovo 2505 pacientov. Túto informáciu zatiaľ vo svojich štatistikách nezmenilo.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM