Technológie

Reklám na YouTube sa už čoskoro NEZBAVÍME! Nepomôže nám ani obľúbený BLOKOVAČ

YouTube spustil experiment, ktorým sa snaží prinútiť používateľov s blokovačom reklám, aby si zaplatili jeho prémiové služby.

Ilustračný obrázok k článku Reklám na YouTube sa už čoskoro NEZBAVÍME! Nepomôže nám ani obľúbený BLOKOVAČ
Zdroj: Unsplash.com , Pexels.com

Obľúbená video platforma YouTube sa snaží inšpirovať používateľov k predplatnému služby YouTube Premium. Program umožňuje sledovanie videí bez reklám a aj sťahovanie videí do zariadenia. Navyše, na mobilných zariadeniach umožňuje prehrávanie videí na pozadí alebo pri zamknutej obrazovke.

Koniec AdBlocku?

Reklamy sa stali súčasťou YouTube už dávnejšie. Mnoho používateľov sa im snaží vyhnúť rôznymi rozšíreniami do prehliadača, pričom najrozšírenejším je AdBlock. Zdá sa, že už onedlho bude práve Premium služba jedinou možnosťou, ako sa reklamám vyhnúť.

Skúšajú to s upozornením

Na sociálnej sieti Reddit sa objavila informácia, že YouTube používateľom s nainštalovaným blokovačom reklám začal zobrazovať vyskakovacie okno, v ktorom upozorňuje, že blokovanie reklám nie je povolené. Ak sa vám takéto upozornenie zobrazí, máte na výber iba dve možnosti – povoliť reklamy alebo vyskúšať práve YouTube Premium.

Moderátorom fóra na Reddite boli informácie o novom upozornení potvrdené priamo zamestnancom YouTube, pričom má ísť o pilotný experiment.

Koľko stojí predplatné?

Služba YouTube Premium stojí 7,19 eur mesačne. Záujemcovia získajú jednomesačné skúšobné obdobie zdarma. V ponuke je aj rodinné predplatné za 10,99 eur mesačne, s ktorým používatelia môžu pridať 5 členov žijúcich v spoločnej domácnosti. Výhodné predplatné je aj pre študentov, ktorí zaplatia 4,19 eur za mesiac.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Používate blokovač reklám?

Áno 38.2%
Nie 61.8%

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM