han Zo zahraničia

Reakcia v hlavnom meste Austrálie na jediný prípad koronavírusu? Týždňový LOCKDOWN!

V austrálskom hlavnom meste Canberra zaviedli od štvrtkového popoludnia miestneho času sedemdňový lockdown.

Ilustračný obrázok k článku Reakcia v hlavnom meste Austrálie na jediný prípad koronavírusu? Týždňový LOCKDOWN!
Zdroj: TASR/AP

Prísne reštrikcie tam úrady nariadili po objavení jediného pozitívneho prípadu nákazy novým druhom koronavírusu po vyše roku.

Lockdown zaviedli v Canberre a okolitom Teritóriu austrálskeho hlavného mesta (ACT). Nariadenie nevychádzať z domu tak počas nasledujúceho týždňa zasiahne približne 400-tisíc obyvateľov.

„Toto je najzávažnejšie riziko pre verejné zdravie, s akým sa v tomto teritóriu v tomto roku stretávame. Naozaj, od začiatku pandémie,“ uviedol predseda regionálnej vlády Andrew Barr.

Po dlhom čase

V Canberre naposledy lockdown zaviedli v počiatočných fázach pandémie v roku 2020. Prísne obdobné opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu aktuálne platia aj v dvoch najväčších austrálskych mestách krajiny, v Melbourne a Sydney, a dotkli sa viac ako desiatich miliónov ľudí.

V Sydney, epicentre nákazy, trvá lockdown už sedem týždňov. Počet prípadov infekcie sa tam však aj napriek dlhotrvajúcim obmedzeniam stále udržiava na vysokej úrovni a v niekoľkých predmestiach sa od štvrtka úrady rozhodli zaviesť prísnejšie obmedzenia.

Ďalšie aktuálne témy

Majú nárast

Austrálii sa vlani pomocou série lockdownov a uzatvorenia hraníc darilo koronavírusovú nákazu relatívne dobre zvládať, avšak momentálne čelí zhoršeniu situácie v súvislosti s šírením nebezpečnejšieho koronavírusového variantu delta. V celej krajine doposiaľ zaznamenali len čosi vyše 37-tisíc prípadov nákazy a v spojitosti s ochorením COVID-19 zomrelo 946 ľudí.

Austrália však v porovnaní s inými vyspelými krajinami výrazne zaostáva v očkovaní.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM