Zo zahraničia

REAKCIA Moskvy na vyhostenie ruských diplomatov zo Slovenska: Neostane to bez ODPOVEDE!

Rozhodnutie Slovenska vyhostiť troch ruských diplomatov povedie k degradácii bilaterálnych vzťahov medzi oboma krajinami.

Ilustračný obrázok k článku REAKCIA Moskvy na vyhostenie ruských diplomatov zo Slovenska: Neostane to bez ODPOVEDE!
Zdroj: pexels.com

Uviedla to vo štvrtok na brífingu hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. TASR prevzala správu od agentúry TASS.

„Sme sklamaní z ďalšieho nevľúdneho kroku zo strany slovenských úradov. Pod prehnanou zámienkou sa rozhodli do 72 hodín vyhostiť troch diplomatických zamestnancov ruských zahraničných misií… Na pozadí démonizácie vzťahov s Ruskom zo strany Západu takáto politika zámerného zhoršovania na bilaterálnej úrovni vedie k degradácii našej spolupráce,“ povedala Zacharovová.

Držíme krok

„Možno alebo zrejme sa Bratislava s rovnakou posadnutosťou snaží držať krok s ostatnými západnými krajinami, ktoré sú k nám nepriateľské, a tak sa zaviazala rozpútať protiruskú kampaň zrejme neuvedomujúc si, kam by ju to mohlo priviesť – a privedie, ak sa toto všetko nezastaví,“ dodala Zacharovová.

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí v pondelok rozhodlo o vyhostení troch pracovníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v SR. Dôvodom je ich pôsobenie v rozpore s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch. Slovensko k tomuto kroku pristúpilo na základe vyhodnotenia slovenských spravodajských služieb.

Vyhostení diplomati musia územie Slovenskej republiky opustiť do 72 hodín.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v pondelok uviedlo, že vyhostenie troch ruských diplomatov zo Slovenska „neostane bez odpovede“. „Táto neopodstatnená akcia neostane bez odpovede,“ uviedol ruský rezort diplomacie pre agentúru TASS.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM