Monika Hanigovská Magazín

Radíme si navzájom: Slovákov trápi dlhotrvajúci KAŠEĽ! Pomohli im prírodné RECEPTY

Stále bojujete s nepríjemným kašľom? Máte pocit, že sa nemôžete „dokašlať“ a že ste už vyskúšali všetko? Stavte na prírodu.

Ilustračný obrázok k článku Radíme si navzájom: Slovákov trápi dlhotrvajúci KAŠEĽ! Pomohli im prírodné RECEPTY
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Na Slovensku sa akoby roztrhlo vrece s respiračnými ochoreniami. Možno aj vy teraz bojujete s nekončiacim kašľom. Ak ste už vyskúšali rôzne prípravky z lekárne a márne, skúste silu prírody. Vyberáme recepty priamo od vás. Tie poznali už naše babičky.

Mnohí ste reagovali na článok v ktorom sme písali o lacnom, účinnom a rýchlom nápoji, ktorý zatočí s hlienami. Niektorí ste ho poznali a podelili ste sa o ďalšie spôsoby, ktoré vám pomohli.

1) Pomohol čaj, keď už nič nezabralo

„Ja som vyskúšala a zabralo, kašeľ ma ničil dlhšiu dobu. Robila som si majoránkovo-oreganový čaj aj trikrát denne a zázrak, som šťastná. Odporúčam,“ opísala Viera M.

Tip redakcie: Vyskúšať môžete aj majoránkový alebo tymiánový sirup. Bylinky pomáhajú pri dusivom kašli a uvoľňujú dýchacie cesty. Do hrnca dajte probližne 2 dcl vody a 150 g cukru a varte dovtedy, kým nevznikne sirup. Pridajte do sirupu lyžicu sušenej majoránky alebo tymianu. Sirup niekoľko minút nechajte povariť na miernom ohni, následne ho nechajte vylúhovať a na druhý deň preceďte cez sitko a môžete ho hneď užívať.

2) Cibuľa má všestranné použitie

Klaudia S. odporúča čaj, ktorý možno tak nechutí, no zaberá. „Cibuľových čaj na karamele a hotovo.“ A pridáva k tomu jednoduchý recept: „Skaramelizujeme cukor podľa množstva čaju, zalejeme vodou očistíme 2–3 cibule a varíme až kým nezmäknú… podávame horúce a opakovane. To je celé.“

3) Inhalátor s minerálkou

„Mne jednoznačne pomohol inhalátor a Vincentka… 3-krát denne po 20 minút a výsledok bol citeľný po 3 až 4 dňoch, vlastná skúsenosť,“ opísal Bartolomej M. Iná Slovenka mu dáva za pravdu: „Veru tak. Jediné, čo pomôže. Aj deti nechávam inhalovať aj seba. Berieme teraz vitamíny, zatiaľ sme všetci zdraví.“

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM