Aktualizované Jakub Forgács Politika

PRIZNANIE chyby v priamom prenose: Michelko prehodnotil svoje slová o moderátoroch

Podľa slov Romana Michelka ani on a ani žiaden politik nebude rozhodovať o tom, kto bude viesť diskusné relácie.

Ilustračný obrázok k článku PRIZNANIE chyby v priamom prenose: Michelko prehodnotil svoje slová o moderátoroch
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS) začiatkom júna pred svojimi priaznivcami vyhlásil, že „v polovici augusta máme nového riaditeľa, v septembri a v októbri už Jančkárku a Makaru neuvidíte (pozn. red.: moderátori RTVS)." V nedeľnej diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS mu tieto slová pripomenula práve Jančkárová.

Priznanie chyby

„Keď urobí politik niekedy chybu, má vedieť si ju aj priznať,“ zareagoval Michelko.

Podľa jeho slov ani on a ani žiaden politik nebude rozhodovať o tom, kto bude viesť diskusné relácie a túto úlohu bude mať nový riaditeľ „novej“ STVR..

Voľba riaditeľa

Generálny riaditeľ STVR by mohol byť podľa Michelka zvolený v októbri. Kandidáti sa podľa neho budú riešiť až na septembrovej parlamentnej schôdzi.

V súvislosti s prijatím zákona o STVR Michelko zopakoval, že jeho cieľom bolo navrátenie verejnoprávnosti televízii. Diskusia o STVR bola podľa neho dostatočne dlhá. Prijatím zákona o STVR chce koalícia podľa poslanca NR SR a šéfa poslaneckého klubu hnutia Slovensko Michala Šipoša politicky ovládnuť verejnoprávnu televíziu. Kritizoval tiež, že rozprava k vtedajšiemu návrhu zákona bola obmedzená.

Na tému lex atentát Michelko konštatoval, že obmedzovanie protestov pred domami politikov by malo byť v normálnej spoločnosti samozrejmosťou. Za problematické považuje ustanovenie o sankciách za priestupky, ale aj to, aby mali šéfovia parlamentných strán ochranku a tiež s vymedzením okruhu chránených osôb. Šipoš nesúhlasí s tým, že by úpravy v lex atentáte mohli prispieť k bezpečnosti a upokojeniu situácie v spoločnosti.

Bez diskusie

Michelko zároveň v diskusnej relácii vyhlásil, že nebude diskutovať so šéfom poslaneckého klubu hnutia Slovensko Michalom Šipošom. Poslanci hnutia Slovensko nie sú podľa Michelka schopní diskutovať. Verejnoprávne médiá majú podľa neho mať taký typ diskutujúcich, ktorí vedia diskutovať vecne. Michelko si tiež nemyslí, že diskusia s hnutím prispeje k zmierneniu spoločnosti. Poukázal na to, že aj niektoré opozičné strany sa dištancujú od diskusie s hnutím Slovensko.

Šipoš tento krok považuje za pokus o blokovanie a „vykázanie zo všetkých relácií“. Poukázal na to, že v každej strane má niekto väčšie emócie a povie tvrdšie slová. Ohradil sa, že nikdy nebol v žiadnej diskusnej relácii vulgárny a nikoho fyzicky nenapádal.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM