ELA Správy Zo Slovenska

PRIPRAVTE SA: Niektoré domácnosti si už PRIKÚRIA! Cez deň bude len +10 °C

Od štvrtka (12. 9.) až do nedele (15. 9.) čaká Slovensko ďalšia a tentoraz dlhotrvajúca vlna zrážok.

Ilustračný obrázok k článku PRIPRAVTE SA: Niektoré domácnosti si už PRIKÚRIA! Cez deň bude len +10 °C
Zdroj: Dnes24.sk , TASR/Roman Hanc

Uviedol to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti. „Hoci v konkrétnych úhrnoch pre jednotlivé lokality je stále vysoká neistota, je možné odhadovať, že najviac zrážok opäť spadne na západe a severe územia,“ doplnili meteorológovia.

Výrazné ochladenie

Upozornili, že na horách budú zrážky snehové, najmä v polohách nad cca 1500 m, prechodne však aj nižšie. „Predovšetkým v západnej polovici územia bude aj silno veterno, teda zrážkové úhrny budú na návetriach ešte zvýraznené náveterným efektom,“ dodal SHMÚ.

Okrem výdatných zrážok avizujú aj výrazné ochladenie. Cez deň bude miestami len okolo desať stupňov Celzia.

„Očakávaná teplota je na úrovni najnižších zaznamenaných hodnôt maximálnej dennej teploty, môžu tak padnúť aj rekordy,“ dodali meteorológovia. Pocit chladu bude podľa nich ešte umocňovať severozápadný vietor, ktorý bude najsilnejší na západe Slovenska.

Studený víkend

Pred nami je ešte jeden, veľmi pekný deň. Streda prinesie na Slovensko slnečné počasie, pri ktorom sa teploty na našom území dostanú na +17 až +23 °C. Príjemne teplo bude aj vo štvrtok, ale len na východe, informuje iMeteo.sk.

Do našej oblasti už začne prenikať veľmi studený vzduch a ten najskôr spozorujeme na západe a severozápade Slovenska. Zatiaľ čo na východe môže byť vo štvrtok ešte až +23 °C, tak Záhorie, Kysuce, Považie, či okolie Bratislavy čakajú teploty, len okolo +10 °C a chladná vzduchová hmota sa bude nasúvať nad ďalšie regióny Slovenska.

„Už v piatok budeme na našom území zaznamenávať neobvykle nízke maximálne teploty, ktoré sú na túto ročnú dobu podpriemerné. V západnej časti Slovenska vystúpia teploty maximálne na +9 až +10 °C. Ešte o čosi teplejšie bude na východe,“ dodáva iMeteo.sk.

V sobotu sa však už studený vzduch dostane nad celé naše územie, pričom na severozápade a západe sa ochladí ešte viac. Maximálne teploty sa budú pohybovať len od +5 do +10 °C.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR/iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM