Správy Zo Slovenska

Primátor Nitry čelí veľkej KRITIKE: Vyhlasoval, že Bödör má dvere zatvorené, ALE...

Primátor Nitry, aj napriek jeho ráznym vyjadreniam, podpísal zmluvu s firmou Miroslava Bödöra. Mesto Bonulu platí tisíce eur za strážnu službu. Ako to vysvetlil?

Ilustračný obrázok k článku Primátor Nitry čelí veľkej KRITIKE: Vyhlasoval, že Bödör má dvere zatvorené, ALE...
Zdroj: Dnes24.sk , TASR/Henrich Mišovič

Mesto Nitra v júli 2022 uzavrelo zmluvu o poskytnutí strážnej služby s firmou Bonul, ktorej konateľom je Miroslav Bödör. Za službu mesto zaplatilo 21-tisíc eur.

Práve na adresu tohto nitrianskeho podnikateľa sa primátor v roku 2019 v rozhovore pre aktuality.sk rázne vyjadril.

Michal Kovačič vtedy položil primátorovi otázku, či sa s Bödörom osobne stretol. „Nestretol som sa s ním doteraz,“ odpovedal primátor. Moderátora zaujímalo, prečo nie.

„Ja si myslím, že sa nemáme o čom rozprávať. Ten pán má vyslovene u nás zavreté dvere a tam to končí,“ reagoval Hattas.

V súvislosti s podpísanou zmluvou medzi mestom Nitra a Bonulom, však primátorove slová vyvolali vlnu kritiky a otázok, či primátor zmenil svoj postoj.

Zmluvu musel podpísať

Mesto nám zaslalo stanovisko, v ktorom uzavretie zmluvy vysvetľuje. „Primátor Marek Hattas svoj názor na pána Bödöra nijako nezmenil. Avšak aj primátor musí dodržiavať platné zákony. Dovtedy, pokým firma Bonul bude môcť podnikať, tak sa bude môcť prihlasovať do verejných súťaží. Tento prípad nastal aj pri menovanej službe,“ priblížil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

„Súťaž bola vyhlásená cez elektronický portál Josephine a prihlásili sa do nej tri firmy. Mesto Nitra muselo podpísať zmluvu s firmou, ktorá podala najnižšiu sumu a splnila podmienky, inak by sme porušili zákon,“ vysvetlil hovorca mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM