Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Príjemne teplá jar pokračuje, slnka však bude menej: Kedy dorazia mračná a BÚRKY?

Po sérii slnečných dní sa trochu schladíme. Obloha zostane zamračená a počítať treba s prehánkami i búrkami.

Ilustračný obrázok k článku Príjemne teplá jar pokračuje, slnka však bude menej: Kedy dorazia mračná a BÚRKY?
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Predĺžený víkend sprevádzalo ideálne počasie. Teploty tancovali okolo dvadsiatky nad nulou, dni boli zaliate slnkom a mnohých to zlákalo do ulíc či do prírody. Už nie je pochýb o tom, že na Slovensku zavládla nefalšovaná jar.

Príjemný štart týždňa

Podobne má počasie vyzerať aj v štarte pracovného týždňa. Teploty opäť vystúpia na 20 °C a žiadne zrážky sa neočakávajú. Informuje o tom portál iMeteo. Rovnako príjemne bude aj v stredu, kde teploty vystúpia aj nad dvadsať stupňov, no zo západu už začne pribúdať oblačnosť a môžu prísť prvé prehánky. Na severe Slovenska sa budú teploty pohybovať do +16 °C.

Prehánky aj búrky

„Štvrtok prinesie už viac oblačnosti a bude tak skôr polooblačno až oblačno. Taktiež sa môžu objaviť slabšie prehánky a teploty vystúpia do +21 °C, pričom na severe bude o niečo chladnejšie,“ avizuje iMeteo.

Pred víkendom však príde zmena. So slnkom nepočítajte, bude prevažne zamračené a o prehánky aj silnejší dážď nebude núdza. Objaviť sa môžu aj búrky. Ak teda plánujete aktivity pod holým nebom, neotáľajte a stihnite ich ešte v prvej polovici týždňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM