Zo Slovenska

Premiér Heger je PLNE zaočkovaný a ľudom odkazuje: Vírus si pre vás príde! FOTO

Už aj druhú dávku vakcíny pichli do tela slovenského premiéra Eduarda Hegera. Vyzval na spojenie síl a očkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Heger je PLNE zaočkovaný a ľudom odkazuje: Vírus si pre vás príde! FOTO
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Premiér Eduard Heger (OĽANO) je už plne zaočkovaný. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre na Národnom futbalovom štadióne (NFŠ) v Bratislave dostal v piatok popoludní druhý dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Išlo o vakcínu od spoločnosti AstraZeneca.

Spomenul tretiu vlnu

„Vidíme, že s pandémiou sme ešte neskončili. Vieme, že vírus si príde pre ľudí. Nechcem strašiť, ale je to fakt, ktorý sme zažili v prvej aj druhej vlne," uviedol Heger.

Predseda vlády opätovne zdôraznil, že jediným nástrojom, ako vieme posilniť imunitu, je očkovanie. Ubezpečil, že vakcín je dostatok, a to, ako bude vyzerať tretia vlna, závisí podľa neho od každého občana Slovenska. Vyzval preto na spojenie síl a očkovanie sa.

Viac správ zo Slovenska

Boj s nožíkom

„Takú imunitu, ako nám dáva vakcína, nedá nič iné, ani prekonanie koronavírusu,„ povedal Heger. Postaviť sa tretej vlne bez imunity dosiahnutej očkovaním, je podľa premiéra ako poslať ľudí do boja s nožíkmi proti akémukoľvek súperovi. „To nemáme šancu vyhrať,“ podotkol.

Poukázal tiež na viaceré krajiny, ktoré majú vyššiu mieru zaočkovanosti a môžu „experimentovať a ustupovať od rôznych opatrení“. Na Slovensku to podľa neho možné v súčasnosti nie je.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto sa premiér Heger nechal očkovať.

OBRAZOM: Premiér Eduard Heger je už plne zaočkovaný
6
Galéria
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM