Zo zahraničia

Predvianočné šialenstvo? Kuriéra našli mŕtveho v aute. Bol PREPRACOVANÝ, tvrdia kolegovia

Kuriér zomrel v dodávke, v ktorej doručoval balíky. Kolegovia tvrdia, že sa prepracoval na smrť. Mal 49 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Predvianočné šialenstvo? Kuriéra našli mŕtveho v aute. Bol PREPRACOVANÝ, tvrdia kolegovia
Zdroj: www.pixabay.com / CC0 1.0

Kuriéra Warrena Nortona našli mŕtveho jeho kolegovia v anglickom meste Dartford 23. novembra, krátko pred nákupným šialenstvom označovaným ako Black Friday, teda Čierny Piatok.

Bez známok života sedel za volantom dodávky, v ktorej pracoval. Práve jeho obrovské pracovné úsilie sa mu malo stať osudným.

Jeho kolegovia podľa The Sun tvrdia, že „pracoval až 14 hodín denne, a to celé týždne, pretože sa hromadili balíčky na Black Friday“.

Prečítajte si tiež

Staral sa o dcéru

Warren mal 14-ročnú dcéru, ktorú vychovával sám. Pre DPD pracoval dva roky.

„Manažéri sa vás snažia presvedčiť, aby ste pracovali viac dní a dlhšie, pretože vedia, že sme samostatne zárobkovo činné osoby,“ povedal zdroj pre The Sun. V sklade vraj nesmie ostať ani jeden balík, a to za každú cenu.

Obvinenia popreli

Spoločnosť DPD tieto tvrdenia odmieta. „Pán Norton pracoval pre DPD v priemere 5 dní v týždni a hodiny, ktoré odpracoval, boli v rámci zákonných limitov,“ uviedol v stanovisku pre The Mirror hovorca kuriérskej spoločnosti.

„Sme hlboko zarmútení smrťou Warrena Nortona. Pán Norton bol samostatne zárobkovo činný vodič, pracoval pre dodávateľa pre DPD a v depe bol dobre známy a uznávaný. V tejto chvíli myslíme na jeho priateľov a rodinu," stojí v stanovisku spoločnosti.

„Absolútne odmietame akékoľvek obvinenia z nátlaku pracovať dlhé hodiny, a môžeme potvrdiť, že ako zodpovedný prepravca sledujeme hodiny každého vodiča z právnych a bezpečnostných dôvodov," ubezpečuje podľa The Mirror hovorca DPD.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM