Aktualizované Krimi

Posun v prípade ÚTOKU sekerou na škole: Padol VERDIKT o osude obvineného mladíka

Mladistvého A. B. obvinila polícia z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Súd rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní.

Ilustračný obrázok k článku Posun v prípade ÚTOKU sekerou na škole: Padol VERDIKT o osude obvineného mladíka
Zdroj: www.pexels.com

Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku v sobotu podvečer vyhovela návrhu prokuratúry a vzala do väzby obvineného mladistvého A. B., ktorý v Strednej odbornej škole v Novákoch vo štvrtok (3. 11.) sekerou zaútočil na spolužiakov.

K činu sa priznal

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic ako dozorový prokurátor v prípade hodnotí rozhodnutie súdu ako zákonné a správne. „V plnej miere sa súd stotožnil s naším návrhom na väzbu z dôvodu rizika pokračovania v trestnej činnosti, respektíve snahy o dokonanie činu,“ uviedol Lipšic.

Pripomenul, že obvinený sa k činu priznal, nechcel však bližšie špecifikovať jeho možnú motiváciu, upozornil, že konanie mladíka bude predmetom odborného psychiatrického posudku.

Podľa Lipšicových slov si advokát obvineného ponechal trojdňovú lehotu na podanie prípadnej sťažnosti voči rozhodnutiu ŠTS.

Obhajca obvineného Ladislav Krčmárik uviedol, že za skutkom mal byť dlhodobo zlý psychický stav jeho klienta, vylúčil však, že by obvinený bol v čase skutku pod vplyvom omamných látok, takisto odmietol inšpiráciu udalosťami októbrového teroristického útoku na Zámockej ulici v Bratislave.

Závažný zločin

Mladistvého A. B. obvinila v piatok (4. 11.) polícia z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Špeciálny prokurátor navrhol väzobné stíhanie z dôvodu obavy z pokračovania v trestnej činnosti

K útoku v SOŠ v Novákoch prišlo vo štvrtok doobeda. Pri incidente útočník zranil dve mladistvé osoby.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM